26. oktober 2020
Socialminister Karen Hækkerup bryder sig ikke om en af spareforslagene i forbindelse med budgetforhandlingerne i Helsingør.
Socialminister Karen Hækkerup bryder sig ikke om en af spareforslagene i forbindelse med budgetforhandlingerne i Helsingør.
Foto: Claus Bjørn Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til rundevækning: Minister-begmand til Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til rundevækning: Minister-begmand til Helsingør
Opdateret 28. august 2012 kl. 06:03
Helsingør - 27. august 2012 kl. 03:35
Af Andreas Norrie
En såkaldt "rundevækning" af plejehjemsbeboere, som er blevet foreslået i Helsingør Kommune, strider mod værdierne i dansk ældrepolitik. Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup(S). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Begyndelsen til enden

Et spareforslag stillet af forvaltningen i forbindelse med budgetforhandlingerne om at vække ældre på Helsingørs Kommunes plejehjem efter tilfældigt nummer uden hensyn til individuelle ønsker er i åben strid med intentionerne i Serviceloven og Ældrekommissionens anbefaling om mest mulig medbestemmelse og indflydelse på eget liv. Sådan lyder budskabet nu fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup(S), som er blevet spurgt til sin holding til det kontroversielle spareforslag om såkaldt "rundevækning, som blev afsløret af Frederiksborg Amts Avis denne sommer.

Bag paragraf spørgsmålet til ministeren står Enhedslisten socialordfører Finn Sørensen, som ville have sikkerhed for, at en sådan praksis ikke er en del af regeringens og landets ældrepolitik.

- Det er derfor min forventning, at kommunerne tager deres ansvar for at forvalte det kommunale selvstyre alvorligt og tilrettelægger og organiserer ældreplejen

på fornuftig vis, så der er plads til individuelle behov...Det er svært for mig at se, hvordan rundevækning, som det er beskrevet i pressen, lever op til disse principper, skriver ministeren sit skriftlige svar.

Ministeren understreger samtidig, at hun ikke ønsker at lovgive på område, da der er tale om frihed under ansvar for kommunerne.

Enhedslistens socialordfører er dog tilfreds med svaret.

- Jeg håber, at vi nu har fået sat så meget fokus på det, at Helsingør Kommune - og andre kommuner med, for den sags skyld - opgiver dette tåbelige indgreb i de ældres personlige frihed og livskvalitet, siger Finn Sørensen til Frederiksborg Amts Avis.
arrow Socialminister skal stoppe ældrevækning
21. juli 2012 kl. 03:48 Opdateret: kl. 13:47
arrow Chok-forslag: Ældre skal vækkes på samlebånd
20. juli 2012 kl. 03:45 Opdateret: kl. 13:47
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?