11. december 2017
Jørgen Petersen vil gerne opstille pølsevognen på Axeltorv seks dage om ugen.
Jørgen Petersen vil gerne opstille pølsevognen på Axeltorv seks dage om ugen.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til fast pølsevogn på Axeltorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til fast pølsevogn på Axeltorv
Helsingør - 17. marts 2017 kl. 11:41
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I øjeblikket kan man købe pølser i en pølsevogn på Axeltorv de fleste af ugens syv dage, og nu har pølsevognens indehaver, Jørgen Petersen, søgt Teknik, Miljø og Klimaudvalget og tilladelse til at opstille pølsevognen på Axeltorv seks dage om ugen.

Jørgen Petersen ønsker meget hurtigt en fast plads i Helsingør Bymidte, f.eks. ved Bycentret op ad og til Arbejdernes Landsbank, Cafe Vivaldi, ved Matas, Nordea Bank og Noa Noa midt på Stengade, ved You See butikken på Stengade eller alternativt et fast driftssted i form af en pavillon på Axeltorv. Men det er i følge udvalgets formand, Johannes Hecht-Nielsen, V, ikke muligt.

- Han kan få stadeplads de tre dage om ugen, hvor der er mulighed for torvehandel i Helsingør, men et fast stade inde på Axeltorv for dagligt salg vil være i strid med Byrådets beslutning fra 2010 om indretning og anvendelse af Axeltorv med serveringspavilloner, fastslår Hecht-Nielsen.

I en indstilling fra forvaltningen påpeges det, at ejeren af Torvegrillen måtte rive sin serveringspavillon ned.

- Et nyt pølsevognsstade vil ikke have en midlertidig karakter, og er derfor omfattet af kravet om en byggetilladelse, og kan sammenlignes med vilkårene for den nedrevne Torvegrill. En tilladelse til et fast pølsevognsstade vil derfor ikke kunne gives uden en ny Byrådsbeslutning om indretning og anvendelse af Axeltorv, ligesom den kommende Gademanual skal ændres, hedder det i den indstilling fra embedsmændene, som et flertal i Teknik, Miljø- og Klimaudvalget fulgte.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk