14. december 2017
Jannemieke Nooteboom fra Ålsgårde har sat sig for at omdanne områdets overskudsfrugt til æblemost og syltetøj til hjemløse. Foto: Privat
Jannemieke Nooteboom fra Ålsgårde har sat sig for at omdanne områdets overskudsfrugt til æblemost og syltetøj til hjemløse. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedfaldne æbler bliver til most og syltetøj til hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedfaldne æbler bliver til most og syltetøj til hjemløse
Helsingør - 26. september 2017 kl. 19:54
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt lokalt initiativ i Ålsgårde indsamler overskydende æbler, som skal blive til æblemost og syltetøj til unge hjemløse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Æblet falder ikke langt fra stammen. Og tit bliver det også liggende. Det var den observation, som Jannemieke Nooteboom gjorde, da hun og hendes familie for halvandet år siden flyttede til Ålsgårde. Naboernes æbletræer stod uanvendte her, og så fik hun en idé.

- Jeg syntes, det var ærgerligt at se så meget god frugt gå til spilde, og jeg tænkte, at det måtte kunne komme nogen til gode, som ikke har så meget, siger Jannemieke Nooteboom, der er født i Holland og til daglig arbejder som freelance oversætter.

Nu har hun sat gang i et projekt, der skal omdanne overskudsfrugt fra Ålsgårde-området til syltetøj og æblemost til unge hjemløse på værestedet Hellebroen i Valby.

- Vi er jo lige startet, men indtil videre har vi samlet 68 kilo æbler og regner med at nå over de 100 kilo, når weekenden er omme, siger Jannemieke Nooteboom, da hun taler med Frederiksborg Amts Avis fredag.

Der går 20 kg æbler til 10 liter æblemost. Planen er at køre æblerne til et mosteri i Jægerpris, og Jannemieke Nooteboom regner med at have et færdigt produkt klar til Hellebroen i starten af oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk