22. september 2020
Norske Dag Solstad, som er blevet 79, er igen blevet et stort navn med sin  sidste og tredje roman om Bjørn Hansen. Foto: Tom Sandberg
gallery icon

Se billedserie

Norske Dag Solstad, som er blevet 79, er igen blevet et stort navn med sin sidste og tredje roman om Bjørn Hansen. Foto: Tom Sandberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NORD står bag gratis digitalt forfattermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORD står bag gratis digitalt forfattermøde
Helsingør - 11. september 2020 kl. 20:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingørs store litteraturfestival er aflyst, men du kan opleve dele af programmet gratis digitalt. Indtil videre er de norske stjerneforfattere Dag Solstad og Linn Ullmann bekræftet.

Den 18. til 19. september havde Kulturværftet for femte gang håbet på at afholde NORD som den første store litteraturbegivenhed siden nedlukningen.

arrow Læs også: Asta Olivia Nordenhof vinder stor pris - skulle være uddelt til NORD-festival

På grund af stigende smittetryk i hovedstadsområdet er det ikke muligt, men du kan stadig opleve den stærkeste nordiske litteratur direkte.

Dele af programmet bliver nemlig streamet gratis. Dag Solstad fortæller om "Tredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen," der er blevet kaldt for et højdepunkt i Solstads forfatterskab.

Linn Ullmann interviewer Dag Solstad live fra Oslo og holder desuden selv et foredrag, hvor hun reflekterer over litteraturens rolle under en global pandemi.

- På NORD skulle vi endelig have mødtes om litteraturen, og det har været meget tungt at aflyse. At det nu viser sig, at vi stadigvæk kan opleve dele af programmet online, er virkelig dejligt, siger festivalleder Gro Frank Rasmussen.

Solstad og Ullmann

Linn Ullmann holder foredrag med et personligt afsæt om litteratur, om at læse og skrive, om kunst og lyst set i lyset af pandemien. Dag Solstad fortæller om Bjørn Hansen, forfaldet og samtiden. Romanfiguren Bjørn Hansen lever et helt almindeligt, dødkedeligt liv, der nu lakker mod enden.

Men selvom 77-årige Hansens liv måske virker uinteressant, formår 79-årige Dag Solstad at puste så meget liv i Hansen, at Politiken giver bogen seks stjerner.

På festivalen kan man opleve det bedste inden for den nordiske litteratur, de største talenter og den litteratur, der har slidstyrke som en klassiker. Det er Helsingør Kommunes Biblioteker, der står bag festivalen, der blev afholdt første gang i 2016.

NORD havde igen i år inviteret over 40 forfattere til litteraturfest på Kulturværftet, men festivalen blev aflyst på grund af stigende smittetryk i hovedstadsområdet

Man kan læse det fulde og opdaterede digitale program på nordfestival.dk

arrow Kæmpe litteraturfestival aflyst
09. september 2020 kl. 15:43 Opdateret: kl. 15:43
arrow NORD Litteraturfestival fastholder dato trods corona
07. august 2020 kl. 03:52 Opdateret: kl. 14:37
arrow NORD-festival: Ny bog viser forfatternes skabelsesproces
24. juli 2020 kl. 13:39 Opdateret: kl. 13:39
Har debatten om sexisme taget overhånd?