2. december 2020
På Helsingør Bymuseum er man i færd med at hænge Helsingørtapetet op, som kan ses på Kulturnatten på fredag.
gallery icon

Se billedserie

På Helsingør Bymuseum er man i færd med at hænge Helsingørtapetet op, som kan ses på Kulturnatten på fredag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museerne er klar med tilbud til kulturnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museerne er klar med tilbud til kulturnatten
Helsingør - 21. september 2019 kl. 09:22

Der er masser af liv og gratis entré på Kulturnatten på Helsingør Kommunes Museer.

På Helsingør Bymuseum åbner vi på Kulturnatten en ny udstilling "Helsingørtapetet - Kulturer mødes ved Kronborg". Helsingørtapetet er 31 meter af vores egen tids historie. I 1970'erne og 1980'erne var Palæstina og Jugoslavien to af verdens brændpunkter, der drev mennesker på flugt. Indtryk fra krigen nåede med en gruppe flygtninge kvinder Helsingør. Oplevelserne er omsat i 1 million sting, der tilsammen udgør tapetet.

Ud over selve tapetet er der på udstillingen mulighed for at få indblik i, hvordan projekt kom i gang, og hvordan kvinderne gennem håndarbejdet oplevede samarbejde og fordybelse. Deres personlige beretninger og eksempler på deres broderede selvportrætter kan ses i udstillingen. Udstillingen kan opleves fra kl. 18. Kl. 18.30 giver væver og håndarbejdslærer Dorthe Greisen, der var koordinator af broderiprojektet, en introduktion til Helsingørtapetet.

Oplev arabisk café stemning og smag på arabisk kaffe og te af mynte og salvie.

Skibsøl og beskøjter
På Skibsklarerergaarden kan du kigge indenfor i det fine gamle og skæve hus. Her kan fortiden både lugtes og sanses i aftenmørket, når vi åbner dørene til en fortælling om livet i Sundtoldsbyen for flere hundrede år siden.

Skibsklarereren byder indenfor til smagsprøver på skibsøl og beskøjter, i tilgift følger historien om dengang Helsingør var kendt - og berygtet- i hele Europa. Tal med Skibsklarereren, hans komis, Fru Skibsklarererinden, der skænker te op, eller opsøg husets kogekone eller tjenestepige.

Anekdoter fra værftet
På Værftsmuseet er der kaffe på kanden, når de tidligere værftsarbejdere byder indenfor til en snak om deres tidligere arbejdsliv på Helsingør Skibsværft og en anekdote eller to. Du kan også møde museets to nye museumsinspektører, der fortæller om tanker og visioner for det kommende Danmarks Værftsmuseum

Bjørnekvartetten spiller i løbet af aftenen og der er gode kulturnats tilbud på bøger.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?