28. oktober 2020
Fungerende politiadvokat Kristine Scharling fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi bekræfter over for Helsingør Dagblad, at de algeriske myndigheder har varetægtsfængslet to personer, som har tilknytning til Mathias Lang-sagen.
Arkivfoto
Fungerende politiadvokat Kristine Scharling fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi bekræfter over for Helsingør Dagblad, at de algeriske myndigheder har varetægtsfængslet to personer, som har tilknytning til Mathias Lang-sagen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mordere fængslet 21 år efter forbrydelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mordere fængslet 21 år efter forbrydelsen
Opdateret 04. juni 2011 kl. 06:49
Helsingør - 01. juni 2011 kl. 08:05
Efter 21 år ser det nu ud til, at de to mænd, som siden 1990 har været efterlyst for mordet på den schweiziskfødte cirkusartist og tidligere typograf på Helsingør Dagblad, Mathias Lang, i hans hjem på Jollen i Snekkersten, kan udleveres til retsforfølgelse i Danmark. Det skriver Helsingør Dagblad.

Fungerende politiadvokat Kristine Scharling fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi bekræfter over for Helsingør Dagblad, at de algeriske myndigheder har varetægtsfængslet to personer, som har tilknytning til Mathias Lang-sagen. Oplysningerne behandles på justitsministerielt plan.

Anklager Agnethe Wiberg, som i 2007 foretog genafhøringer af to kvinder i samme sag, oplyser, at den ene af de to navngivne mænd blev fængslet i Algeriet allerede i oktober 2009, og at den anden mand er blevet fængslet i mellemtiden. Efter fængslingen af den første person sendte anklagemyndigheden den ene af to fransksprogede retsanmodninger til de algeriske myndigheder. Der blev efter drabet sikret gode DNA-spor og fingeraftryk fra gerningsstedet, og derfor har dansk politi også bedt sine algeriske kolleger om at tilvejebringe fingeraftryk og DNA-analyser fra manden til brug for sagen. Men ifølge Wiberg, så har myndighederne i den nordvestafrikanske stat ikke efterkommet anmodningerne.
For nylig begyndte sagen så at »røre på sig« igen. Da fik dansk politi en anmodning fra Interpol i Algeriet om at ridse sagens fakta op for dem igen. Det bliver så det tredje resumé af sagen, men henvendelsen giver håb om, at de to efterlyste langt om længe kan udleveres til retsforfølgelse i Danmark. og at det bestialske mord på Jollen endelig kan afsluttes med dom over gerningsmændene.

Den 46-årige Mathias Lang blev fundet myrdet den 13. marts 1990 i sin bolig på Jollen i Snekkersten. Liget var halvt opløst og rullet ind i et tæppe.De to formodede gerningsmænd boede hos Mathias, som også blev udsat for røveri i forbindelse med drabet. Liget havde ligget i flere uger, da det blev fundet af en kvindelig bekendt af Mathias Lang.

Politiet afhørte ikke færre end 600 personer i forbindelse med efterforskningsarbejdet, men først to måneder efter det makabre fund kunne der sættes navn på gerningsmændene. Da var de to algeriske statsborgere imidlertid forsvundet ud af Danmark. Sagen har siden været betegnet som opklaret, men altså - uden at der er fældet dom over nogen.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?