19. oktober 2019
Den 17-årige, som er elev her på 10. Klasseskolen på Rasmus Knudsensvej, ser ud til selv at have planlagt sin forsvinden. Foto: Kenn Thomsen
Den 17-årige, som er elev her på 10. Klasseskolen på Rasmus Knudsensvej, ser ud til selv at have planlagt sin forsvinden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mobil peger på, at 17-årig havde planlagt sin forsvinden under studietur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobil peger på, at 17-årig havde planlagt sin forsvinden under studietur
Opdateret 24. marts 2019 kl. 12:19
Helsingør - 23. marts 2019 kl. 17:24
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en orientering til medlemmerne af Byrådet i Helsingør Kommune giver centerchef Rikke Reiter en foreløbig status på, hvad der er sket med en 17-årig elev på Ungdomsskolen i Helsingørs 10. klasse, som forsvandt torsdag morgen under en ugelang studietur til britiske Manchester. Lidt under 40 elever var med på turen.

arrow Læs også: Engelsk politi efterlyser forsvundet 17-årig

I redegørelsen, som Helsingør Kommune har udleveret til Frederiksborg Amts Avis, fremgår det, at det sidste man hørte fra den 17-årige var ved 07.30-tiden torsdag morgen på elevernes hostel. Her havde en gruppe elever aftalt, at de skulle løbe en fælles løbetur. Den 17-årige meldte fra i sidste øjeblik, og fortalte, at han havde ondt i maven.

Cirka en time senere, da der var fælles morgenmad, var den 17-årige forsvundet fra sit værelse, hvor han tilsyneladende havde ladet sin bagage blive.

Elever og lærere undersøgte lokalerne og nærområdet, og besluttede at kontakte de lokale myndigheder og siden dansk politi og den danske udenrigstjeneste. Også den 17-åriges familie i Helsingør blev underrettet.

Eleverne måtte rejse hjem fredag aften, og var sammen med lærere og forældre samlet til en grundig såkaldt debriefing på skolen på Rasmus Knudsensvej, hvor der også var indkaldt krisepsykologer. Ungdomsskolens formand Michael Mathiesen og næstformand Mette Lene Jensen deltog også sammen med Ungdomsskolens ledelse og repræsentanter fra Børne- og Ungerådgivningen.

Ungdomsskolen valgte at lade to lærere blive i England til lørdag for at følge situationen. De skulle lørdag eftermiddag være på vej hjem.

Det sker efter, at britisk politis foreløbige undersøgelser af værelse og videoovervågning peger på, at der er tale om frivillig forsvinden - og der ikke er tegn på, at den 17-årige er blevet udsat for en forbrydelse.

Videoovervågningen på stedet viser, at den unge mand iklædt løbetøj forlader hotellet umiddelbart efter de andre elever tager ud at løbe.

En gennemgang af den 17-åriges værelse viser, at han forsvandt fra stedet med alle personlige papirer - deriblandt en opholdstilladelse, da han ikke er dansk statsborger.

Ligeledes fandt det britiske politi indpakningen og opladeren til en billig Nokia -mobiltelefon, som han også havde taget med. Den skulle efter alt at dømme bruges til opkald i England med et taletidskort.

Ros til håndtering

Hos Helsingør Kommune har centerchef Rikke Reiter kun godt at sige om håndteringen af den triste sag.

- Det er midt i denne meget forfærdelige oplevelse for alle involverede godt at opleve, at vores kriseberedskab fungerer rigtig godt og en stor ros til alle, der har hjulpet og stor tak for den meget professionelle krisestyring til ungdomsskoleinspektør Helle Josefsen, skriver Rikke Reiter.

Indtil videre er der lagt op til, at eleverne også skal bearbejde begivenheden mandag, og skole og kommune er i tæt dialog med den unges forældre, som er blevet tilbudt hjælp og støtte.

arrow Mindst fire elever forsvundet under studieture på kort tid
25. marts 2019 kl. 04:29 Opdateret: kl. 21:10
arrow 17-årig ungdomsskoleelev forsvundet under studietur i England
23. marts 2019 kl. 15:50 Opdateret: kl. 15:50

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede