21. juni 2021
Anna Karas, Sabina Louise Nesheim, Elisabetta Saiu, Celine Förster og Tine Marianne Nielsen på Stengade, som skal danne ramme om den store udstilling.
Anna Karas, Sabina Louise Nesheim, Elisabetta Saiu, Celine Förster og Tine Marianne Nielsen på Stengade, som skal danne ramme om den store udstilling.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af ansigter på Stengade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af ansigter på Stengade
Opdateret 29. august 2012 kl. 15:53
Helsingør - 29. august 2012 kl. 15:50
Af Andreas Norrie
Helsingør: Fra 1. september og frem til og med kulturnatten 12. oktober bliver en gåtur på Stengade en ganske ny oplevelse, da man vil møde intet mindre 300 meter-store portrætfotos af almindelige såvel som ualmindelige ansigter fra Helsingør.

Bag fotografierne står 12 unge og talentfulde fotografer fra Helsingør, som har fået til opgave at skildre byen og dens mennesker gennem portrætfotografier. Udstillingen på gadeplan er en del af det toårige kunst-projektet Kunst & Byrum Helsingør, som allerede har resulteret i de to populærer gavlmalerier på Sct. Anna Gade og Kirkestræde.

- Niveauet for fotografierne er virkelig højt, og der er tale om en rigtig lokal udstilling med masser af almindelige mennesker fra Helsingør, siger projektets koordinator Elisatta Saiu.
arrow Læs også: »Din luder«: Kunstværk vandaliseret
Ung og gammel
Selv om konceptet virker enkelt, så er der alligevel stor forskel på de enkelte fotografers valg af motiver, og hvordan de har fundet deres inspiration. Det kom frem, da Frederiksborg Amts Avis forleden besøgte Toldkammeret, for at få en snak med et par af fotograferne bag udstillingen, som har titlen Himmelen over Byen.

- Jeg har valgt at fokusere på de ældste og de yngste. De yngste er umiddelbare og de ældres ansigter har så mange lag, forklarer 20-årige Sabina Louise Nesheim. 30-årige Anna Kara, som er fra Holland, forklarer, at hun har hentet en stor del af sine "modeller" på kommunens sprogskole.

- De fortæller en anderledes historie og Helsingør, forklarer hun.

15-årige Celine Fürster, som til daglig går på Helsingør Byskole, har valgt at fotografere mennesker hun kender. Det drejer sig både om venner samt hendes morfor. 22-årige Tine Marianne Nielsen har valgt en sine motiver i en mand fra sin opgang, som hun altid har hilst på, men aldrig før havde snakket med.

- Jeg havde set ham så mange gange udenfor min opgang, hvor han har siddet og drukket øl, og det satte mig i gang, siger Tine Marianne Nielsen.

Projektets andre fotografter er i øvrigt Daniel Sommer, Mathias Boberg, Josefine Warburg, Nina Maria Brenholdt, Alexander Schimmel, Charlotte Bisgaard og Jakob Knudsen.

Udstillingen bliver åbnet ved en offentlig fernisering klokken 11 lørdag 1. september foran rådhuset på Stengade.
arrow Kunstnere maler sig ind i byens hjerte
08. september 2020 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Helsingoraner og sønderjyde er valgt til at udsmykke mørk tunneler
18. august 2020 kl. 07:33 Opdateret: kl. 17:02
arrow Kunst og Byrum søger en ny tunnelkunstner
19. maj 2020 kl. 10:12 Opdateret: kl. 10:12
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?