31. maj 2020
Henrik Yde fortæller om det grundtvigske i Nexøs forfatterskab.
Henrik Yde fortæller om det grundtvigske i Nexøs forfatterskab.
Foto: Lindhardt og Ringhof
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Martin Andersen Nexøs Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Andersen Nexøs Helsingør
Helsingør - 05. november 2019 kl. 19:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er historien om Martin Andersen Nexø, der berettes om i Folkeuniversitetets saloner onsdag den 6. november kl. 19.00. Som altid på Skibsklarerergården i Strandgade i Helsingør.

Mens han levede, var han mange gange i Helsingør, for han boede i hele 19 år i Espergærde, på Stokholmsvej, og nabo til Espergærde-skolen, hvor også flere af hans børn gik i skole. Her skrev han sine to store romaner, Ditte Menneskebarn og Pelle Erobreren, og man kunne så vel forvente, at vejen efterfølgende havde fået ændret sit navn til forfatterens. En verdensberømthed i Espergærde!

Aftenens foredragsholder er Henrik Yde, som er blevet dr.phil. på en afhandling om det grundtvigske i Nexøs forfatterskab. Nexø troede, han var kommunist, men forfatterskabet tyder først og fremmest på, at han var....grundtvigianer, mener Henrik Yde. Noget han havde lært på bl.a. Askov Højskole.

Det er Helsingør Aftenskole/Folkeuniversitet, der arrangerer, og her kan man sig. Man er også velkommen til blot at møde op.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?