20. november 2017
Marcus på 17 har lavet en rørende og smuk video om sin mors brystkræft sammen med fire gymnasiekammerater. Her er det fra venstre Jack Vilsfort, Nilas Myler, Marcus Lissau, Anders Hauge og William Aagaard .
Marcus på 17 har lavet en rørende og smuk video om sin mors brystkræft sammen med fire gymnasiekammerater. Her er det fra venstre Jack Vilsfort, Nilas Myler, Marcus Lissau, Anders Hauge og William Aagaard .
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marcus på 17 laver video om sin mors brystkræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marcus på 17 laver video om sin mors brystkræft
Helsingør - 14. april 2017 kl. 08:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Marcus Lissau og fire gymnasiekammerater har lavet en gribende og imponerende youtube-video om hans mors brystkræft. For Marcus er filmen blevet en slags punktum for en tid, der har sat dybe spor.

Åbenhed er et nøgleord for 17-årige Marcus Lissau. Også selv om emnet er det sværest tænkelige: Hans mors kræftsygdom, som hun blev ramt af for fire år siden. Filmen, der er på tre et halvt intense minutter har han lavet sammen med de fire venner Anders, Jack, Nilas og William. De går alle i 1. G på Espergærde Gymnasium. I 'mediefag' fik deres klasse til opgave, i mindre grupper, at lav en kampagnevideo, og for Marcus lå det til højrebenet: Den skulle handle om hans mors sygdom og de svære følelser, hans familie har været igennem. Og de fire drenge i hans 'crew' var med på ideen.

arrow Læs også: Fem gymnasie-piger står bag det yngste Stafet for Livet-hold

Værst for børnene
- Min mor har altid sagt, at det er børnene i familien, der får de værste ar på sjælen, når de oplever kræft så tæt på. Der er godt nok gået noget tid siden dengang, men jeg har længe tænkt på, at jeg havde brug for at se tilbage på den periode og bearbejde det på en eller anden måde. Selvom det er lang tid siden, er det stadig noget, jeg bærer rundt på, fortæller Marcus.

Men hvad syntes dine klassekammerater om ideen?

- Det er nogen gode drenge, jeg har kendt i årevis, og de kender også min mor, så det var ikke så svært. De kunne godt få øje på, at det var en vigtig historie at fortælle, som også har værdi for mange andre end bare mig. Det har været vigtigt at vise, hvordan sådan en alvorlig sygdom smitter af på børnene. Selvom jeg kun var 12 år dengang og nu er 17, så sidder oplevelsen stadig i mig. Det er det, vi gerne vil fortælle.

En svar tid
- Da min mor blev syg var jeg gammel nok til at forstå det. Det var en svær tid. Jeg havde problemer med at koncentrere mig i timerne. Det var i min tanker hele tiden. Men sygdommen har gjort, at vi er blevet stærkere og er rykket tættere sammen i familien. Man kommer til at sætte mere pris på livet og på at leve her og nu. Selvom min mor er rask nu, så forsvinder kræft ikke bare. Der bliver altid en rest af angst tilbage.

Og hvad har det så betydet at lave filmen?

- Den har gjort, at jeg nu kan sætte en slags punktum og komme videre. Jeg havde ikke tænkt så meget over, hvad det ville betyde, at min historie kom ud på den måde, men jeg har ikke fortrudt det. Budskabet er vigtigt, og der er mange, der før eller siden får kræft ind på livet.

Den 10.-11. juni deltager både Marcus og hans mor (Lene løber det meste af et maraton) for tredje år i træk i Stafet for Livet på Helsingør Stadion. Det gør de sammen med over 1.000 andre, der vil hjælpe til i kampen mod kræft.

Se Marcus og hans klassekammeraters film på youtube: Søgeord: 'Angsten Niels Roe' eller brug https://www.youtube.com/watch?v=G-otBUa9Ze8

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk