25. januar 2021
Der var mere end 100 meter lang kø, inden man gik over til tidsbestilling af coronatest på Spor 13 på Helsingør Station. Testbussen i denne uge kræver heller ikke tidsbestilling.  Foto: Christopher Valeur
Der var mere end 100 meter lang kø, inden man gik over til tidsbestilling af coronatest på Spor 13 på Helsingør Station. Testbussen i denne uge kræver heller ikke tidsbestilling. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange smittede: Testbus kommer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange smittede: Testbus kommer igen

Rekordmange antal smittede med corona i Helsingør Kommune betyder, at Region Hovedstadens testbus kommer på besøg endnu en gang.

Helsingør - 30. november 2020 kl. 11:51
Af Christopher Valeur

Antallet af coronasmittede i kommunen stiger dag for dag. De seneste tal fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort søndag klokken 14, viser, at der har været 185 smittetilfælde i kommunen de seneste 7 dage.

arrow Læs også: Coronasmitte: Fem klasser sendt hjem

Det betyder, at kommunen har et incidenstal på 295,7. Det er det sjette højeste tal blandt kommunerne på landsplan. Det er således gået hurtigt med smitten i kommunen, da Helsingør Kommune i onsdags i sidste uge lå nummer 24 på samme liste.

Fjernet fra liste

Det er derfor en naturlig udvikling, at Helsingør Kommune og Region Hovedstaden har valgt, at regionens mobile testenhed skal besøge kommunen i denne uge. Oprindeligt var det egentlig planen, at testbussen skulle teste mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag, men i sidste øjeblik blev fredag, lørdag og søndag fjernet fra listen. Det ærgrer Kommunikationschef i Helsingør Kommune, Martin Deichmann.

- Vores oplevelse er, at regionens øverste ledelse har vurderet, at der er behov for testbussen et andet sted i de dage. Det er vi ærgerlige over, for vores smittetal ligger meget højt i disse dage, og vi ønsker, at det er lettere for vores borgere at blive testet, siger han.

Ingen tidsbestilling

Testbussen kommer derfor i denne uge kun til at være ved Espergærde Bibliotek i dag klokken 10-16, samt på onsdag i fælleshuset på Kingosvej i Helsingørs Nordvestkvarter, hvor man ligeledes kan blive testet fra 10-16. Det kræver ikke tidsbestilling at blive testet på disse dage.

Det er fortsat muligt at blive testet på Spor 13 på Helsingør Station hver tirsdag og torsdag. Dette kræver dog tidsbestilling.

arrow Smitteudbrud på ny folkeskole i kommunen
25. november 2020 kl. 03:57 Opdateret: kl. 15:32
arrow Smitteudbrud lukker skole: 14 personer smittet på få dage
18. november 2020 kl. 16:25 Opdateret: kl. 16:13
arrow 400 borgere lod sig teste i boligområde
17. november 2020 kl. 19:39 Opdateret: kl. 17:35
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?