13. juni 2021
Arne Magnussen var på pletten, da den forsvundne baby Tina dukkede op i Helsingør. Foto: Arne Magnussen
Arne Magnussen var på pletten, da den forsvundne baby Tina dukkede op i Helsingør. Foto: Arne Magnussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magnussens liv som pressefotograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magnussens liv som pressefotograf
Helsingør - 12. april 2017 kl. 08:02

Helsingør: Onsdagene den 19. og 26. april kan man på Bymuseet møde fotografen Arne Magnussen, der fortæller om sit liv som pressefotograf.

arrow Læs også: Udstilling bliver til flot magasin

Manden bag kameraet og udstillingen på Helsingør Bymuseum "Helsingør i billeder 1953 til 1980 - udvalgte pressefotos af Arne Magnussen" har sagt ja til at vise rundt i udstillingen og fortælle om sine egne billeder . Begge dage sker det klokken 18.30.

Arne Magnussen fortæller historien om arbejdet som selvstændig pressefotograf gennem mere end 60 år og om de mange historier, der ligger bag billederne.

Udstillingen består af ca. 200 billeder af alt lige fra første skoledag over isvintre til Hamlet på Kronborg og gadelivet i byen er nøje udvalgt fra Arne Magnussens eget arkiv, der skønnes at omfatte mange hundredetusinder fotografier og negativer. Billederne giver sjældne glimt af livet og menneskerne i Helsingør i gennem tre årtier. De dokumenterer en del af Helsingørs historie men også et stykke danmarkshistorie, taget i en tid med stor udvikling og forandring. Siden udstillingen åbnede 2. november 2016 er originalnegativerne med billedserien om den forsvundne baby Tina fra 1965, dukket op og indgår nu i udstillingen. En begivenhed hele Danmarks befolkning fulgte med i, og hvor alle åndede lettet op, da Tina blev fundet i Helsingør.

Arne Magnussen, der fylder 90 i år, flyttede til Helsingør i 1953 og startede som selvstændig pressefotograf. Udstillingen har fokus på pressefotos taget i perioden 1953-1980, som har været bragt i fire lokale dagblade, og en del af dem i de landsdækkende aviser. I 1961 blev Arne Magnussen valgt som en af Danmarks ti bedste pressefotografer baseret på pressefotos bragt i danske aviser og blade i årets løb.

Tilmelding tiul trundvisningen på Helsingør Bymuseum er ikke nødvendig. Udstillingen kan ses til og med den 30. april.

arrow Hvem skal have Helsingør Medaljen hængt om halsen
07. september 2018 kl. 04:36 Opdateret: kl. 11:24
arrow Pressefotografens udvalgte billeder
18. oktober 2016 kl. 20:46 Opdateret: kl. 11:33
arrow En Hamlet-film bliver til
07. august 2016 kl. 07:51 Opdateret: kl. 12:26
Hvor langt tror du Danmark når ved EM