19. januar 2020
Den nye lokalplan omfatter dette område. Illustration: Helsingør Kommune
gallery icon

Se billedserie

Den nye lokalplan omfatter dette område. Illustration: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan på plads: Stor fabrik kan nu bygges ved motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan på plads: Stor fabrik kan nu bygges ved motorvejen
Helsingør - 30. juni 2018 kl. 04:07
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny lokalplan vedtaget, som giver byens største produktionsvirksomhed, Trelleborg Sealing Solutions, lov til at opføre 17.000 kvadratmeter stor fabrik.

Selv om Helsingør-området har været præget af industri og produktion, så er der efterhånden kun få større produktionsvirksomheder og fabrikker tilbage i kommunen. Derfor hører det også til sjældenhederne, når der er planer om at opføre en helt ny fabrik.

arrow Læs også: Trelleborgs kantine er en af landets bedste

Men på det sidste møde i Byrådet blev der i fuld enighed sagt endeligt ja til en lokalplan og for et 90.000 kvadratmeter stort område ved Mørdrupvej, Helsingør-motorvejen og Lokalbanen, Lille Nord.

Lokalplanen gør det muligt for tætningsvirksomheden Trelleborg Sealing Solutions, der med omkring 400 ansatte, er en af kommunens få større produktionsvirksomheder at opføre en ny og moderne fabrik med hurtig adgang til motorvejen og stor synlighed. Virksomheden, som tidligere var kendt under navnet Shambam, ligger i dag på Fabriksvej, hvor der kun er begrænsede udvidelsesmuligheder. Fabrikken i Helsingør er i dag ejet af den børsnoterede svenske industrikoncern Trelleborg. Den nye fabrik får udkørsel til Mørdrupvej, hvor der i forbindelse med vejanlægget også skal tages hensyn til trafiksikkerheden.

Netop, at der var udsigt til, at der bliver set på trafikken på Mørdrupvej glædede Michael Mathiesen(K), der bemærkede, at der var tale om vej som i dag bliver benyttet af mange unge, som skal til og fra Espergærde Gymnasium.

Køber beboer ud
Imidlertid har lokalplanen betydelige konsekvenser for en familie, som har en bolig indenfor det nye lokalplanområde, hvis ejendom stod til at blive omgivet af høje volde og blive generet af en stor trafik af såvel last- som personbiler. Og undervejs har dette spørgsmål også givet anledning til en række problemstillinger. Således valgte Claus Christoffersen(S), der er medlem af By-, Plan- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget, at undlade at stemme for eller imod lokalplanen, da sagen var oppe på forrige møde i By-, Plan- og Miljøudvalget. På Byrådets møde stemte alle medlemmer dog for lokalplanen, og i forbindelse med fremlæggelsen af sagen oplyste formand for By-, Plan - og Mijøudvalget, Christian Holm Donatzky(K), at Trelleborg Sealing havde indgået en aftale om køb af privatboligen.

Aktindsigt var utilstrækkelig
Men håndteringen af sagen giver ifølge Claus Christoffersen dog stadig stof til eftertanke.

- Det er vigtigt, at vi i sådan nogle sager husker på, at der er tale om folk, som årtier har betalt skat til kommunen, og har været glade for det. De har også krav på at blive hørt, og ansøgninger om aktindsigt skal også behandles ordentligt. Og hvis der er brug for det skal de også have hjælp til at få udleveret de dokumenter de har brug, sagde Claus Christoffersen.

Den nye fabrik skal efter planen blive på 17.000 kvadratmeter, og skal efter planen stå færdig i 2020.