16. oktober 2021
Moskeen ligger i disse lokaler på Tinvej 5 i Espergærde. Foto: Philip Horup
gallery icon

Se billedserie

Moskeen ligger i disse lokaler på Tinvej 5 i Espergærde. Foto: Philip Horup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal udlejer ført bag lyset: Tandlægevirksomhed blev til moske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal udlejer ført bag lyset: Tandlægevirksomhed blev til moske

Erhvervsejendommen på Tinvej 5 i Espergærde har fungeret som moske. Denne brug af lokalerne strider efter alt at dømme imod lokalplanen. Nu fortæller udlejer, at han intet anede om foretagendet: - Vi troede, det skulle bruges af tandlæge.

Helsingør - 16. september 2021 kl. 09:36
Af Philip Horup

Pludselig blev der indkaldt til åbningsdag i Espergærde Masjid - hvilket oversat betyder Espergærde Moske - på Tinvej 5 beliggende i byens erhvervsområde. På åbningsdagen blev moskeens kommende program præsenteret - dog kun for mænd som, indbydelsen gjorde klart, var dagens eneste inviterede køn.

Brugen af lokalerne til religiøse aktiviteter er umiddelbart i strid med lokalplanen for området, som er udlagt til erhverv. Og bygningens udlejer Søren Mathiesen var da også sikker på, at han udlejede lokalerne til noget helt andet, end hvad de altså reelt har vist sig at blive brugt til.

- Jeg var mildest talt overrasket, da jeg blev gjort opmærksom på det (etableringen af en moske i ejendommen red.). Jeg udlejer gennem et erhvervsejendomsmæglerbureau, og der blev så indgået en kontrakt med en tandlæge fra København. Vi havde forstået det på den måde, at lejemålet skulle bruges i den forbindelse til eksempelvis kurser og formidling rettet mod andre tandlæger, forklarer Søren Mathiesen til Frederiksborg Amts Avis.

Søren Mathiesen fortæller, at han nu har overbragt sagen til en advokat med henblik på »at finde ud af hvor jeg står i den her sammenhæng«.

Konfrontation mandag

Da Søren Mathiesen som nævnt udlejer via et mellemled, har han ikke selv haft direkte kontakt med lejeren, men mandag eftermiddag ringede aftaleparterne sammen, og det blev en kort samtale.

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg har ingen anelse haft om det her, og det kunne jeg godt have tænkt mig. Jeg har også undersøgt sagen med erhvervsejendomsmæglerbureauet, og de var også i vildrede over det, siger Søren Mathiesen, som ikke føler, han fik et ordentligt svar på, hvorfor der pludselig er blevet etableret en moske på Tinvej af den altså øjensynligt meget religiøse tandlæge.

Ifølge Søren Mathiesen er der blevet betalt husleje »punktligt« hver måned, hvorfor han heller ikke af den grund har vækket mistanke til aktiviteterne på Tinvej 5. I opslag på de sociale medier - som nu er slettet igen - blev der immervæk ikke lagt skjul på moskeens eksistens i form af eksempelvis invitationen til åbningsdagen.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra Espergærde Masjid, men det har ikke vist sig muligt.

Rejser du til udlandet i år?