27. maj 2020
Kay Herting havde både en model af tørrestativet og hans eget hjemme fra bopælen i Kvistgård med, da han i DR-programmet Løvens Hule onsdag aften overbeviste Christian Stadil om, at han skulle investere 100.000 kroner for at få patentet på det væghængte tørrestativ. Foto: Per Arnesen, DR
gallery icon

Se billedserie

Kay Herting havde både en model af tørrestativet og hans eget hjemme fra bopælen i Kvistgård med, da han i DR-programmet Løvens Hule onsdag aften overbeviste Christian Stadil om, at han skulle investere 100.000 kroner for at få patentet på det væghængte tørrestativ. Foto: Per Arnesen, DR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Løvens hule": Blæsten inspirerede 80-årige Kay til et tørrestativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Løvens hule": Blæsten inspirerede 80-årige Kay til et tørrestativ
Helsingør - 22. februar 2019 kl. 04:23
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

80-årige Kay Herting fra Kvistgård vandt alle TV-seeres hjerter, da han onsdag aften optrådte i DR-programmet »Løvens hule«.

Her lykkedes det ham at sælge sit patent på et væghængt tørrestativ til erhvervsmanden og Hummel-bossen Christian Stadil for 100.000 kroner plus fem procent af omsætningen.

Vindende væsen
Med sin charme og sit vindende væsen havde Kay Herting løverne i sin hule hånd. Han er indtil videre programmets ældste deltager - og tillige en af dem, der har mødt størst velvilje hos de ellers til tider barske løver, der skal veje og vurdere deltagerne og deres idéer for at finde ud af, om deres projekter er noget, de vil gå ind i.

Kay Herting og hans kone, Jane, flyttede til Kvistgårdhusene i Kvistgård i 2009. I de nybyggede og vindomsuste huse var det svært at finde læ for vinden, når tøjet skulle tørres udenfor, så Kay, som altid har haft et opfinder-gen, fandt på at konstruere et væghængt tørrestativ som kan klappes sammen, når det ikke er i brug. Pænt ser det ud, praktisk er det - og en nyskabelse.

Christian Stadil skulle da heller ikke tænke sig om i længere tid, førend han sprang til med de 100.000 kroner og fik ejerskabet af et patent.

- Vi har selv et super grimt tørrestativ, der fylder alt for meget. Så jeg vil selv bruge produktet, da det er godt og pænt design. Et stativ, der kan gemmes væk og gå i et med væggen, når det ikke bruges. Og så gør det hverdagen nemmere, forklarede Christian Stadil efterfølgende.

Til salg i efteråret
Han har i mellemtiden fundet en producent og sælger af tørrestavet, som til efteråret vil kunne købes i Daells Bolighus og Harald Nyborgs sammenlagt 50 butikker.

At det lige blev Stadil, der investerde i tørrestativet, havde Kay Herting ikke på forhånd regnet med. Oprindelig havde han tænkt, at det ville være noget for Ilse Jacobsen, men hun har som bekendt forladt programmet. Samarbejdet med Stadil har dog også været forbilledligt.

Til DR har Kay Herting fortalt, at han er »tordnende ordblind.«

- Men ordblinde finder ofte løsninger hurtigere end andre, fordi vi skal tænke anderledes, forklarer han.

Altid kreativ
Kay Herting har hele sit liv haft gang i noget kreativt. Han er en ægte opfinder og kan slet ikke lade være med at finde på. Lige nu pusler han med en opsats med en plade, hvor der kan stå en blomst.

- Når jeg hører om en udfordring, tænker jeg: Det må løses, fortæller Kay Herting til DR.

Opfinderen er uddannet guldsmed og har været selvstændig i 20 år. Da han stoppede med sin virksomhed arbejdede han i butik, og han har haft arbejdsopgaver til højt op i alderen, for han har det bedst med altid at være i gang.

Nu håber han og hans kone Jane, som han har kendt siden 1962, at salget af det patenterede tørrestativ kan give en økonomisk sikkerhed, selvom de overhovedet ikke har brugt af pengene endnu.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?