21. august 2019
Kommunen tilbyder et nyt kursus til pårørende til borgere med kroniske sygdomme.
Kommunen tilbyder et nyt kursus til pårørende til borgere med kroniske sygdomme.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at takle sygdom tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at takle sygdom tæt på
Helsingør - 14. august 2018 kl. 14:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Satspuljemidler har sikret økonomisk støtte til, at Helsingør Kommune i september kan begynde at tilbyde kurset 'LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende' til kommunens borgere. Kurset er målrettet pårørende til langvarigt syge og giver deltagerne redskaber til at passe på sig selv og undgå sygdomme, der kan følge af de ekstra belastninger i hverdagen.

Kurset »LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende« er målrettet pårørende til voksne, som har langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. Det kan være ens partner, forældre, søskende eller nære venner, der er ramt af sygdom, for eksempel depression, hjerneskade, KOL eller demens. På kurset får deltagerne konkrete redskaber til at passe på sig selv, bede om hjælp og bevare sociale relationer, så de øger deres trivsel. Som pårørende kan det være af stor værdi at møde andre pårørende, der forstår ens udfordringer og problemer.

Hvert kursus består af syv moduler á 2,5 time. Undervisningen varetages af mennesker, der selv er eller har været pårørende. De arbejder frivilligt og har gennemført en instruktøruddannelse.

Mange pårørende oplever deres situation som både følelsesmæssigt og praktisk krævende. En dansk undersøgelse viser, at næsten hver anden føler sig deprimeret, mens hver tredje føler sig stresset. Hver femte oplever, at de er blevet kronisk syge af belastningen.

Man kane Læs mere om selve pårørendekurset på www.lærattackle.dk og på Helsingørs Kommunes hjemmeside, www.helsingor.dk/lærattackle. For henvendelser om kurset kontaktes sundhedskonsulent Helle Pedersen på tlf. 25 31 32 67 eller mail: so@helsingor.dk. Der er kursusstart torsdag den 27. september kl. 15. Alle kursusdage er torsdage.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede