25. maj 2019
Surfklubben på Langebro i Ålsgårde har netop modtaget 266.500 kroner fra Nordea-fondens Kystpulje - og pengene falder på et tørt sted. Den årlige surfskole, hvor billedet stammer fra, slider på grejet.Foto: Michael Boisen
gallery icon

Se billedserie

Surfklubben på Langebro i Ålsgårde har netop modtaget 266.500 kroner fra Nordea-fondens Kystpulje - og pengene falder på et tørt sted. Den årlige surfskole, hvor billedet stammer fra, slider på grejet.Foto: Michael Boisen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystpuljemidler til surferne på Langebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystpuljemidler til surferne på Langebro
Helsingør - 08. november 2018 kl. 09:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordea-fonden har givet 266.500 kroner til Surfklubben på Langebro.

Vandhundene med base på Langebro i Ålsgårde har mere end almindelig god vind i sejlene. Ikke alene har den mest solrige sommer i mands minde trukket flere medlemmer til surfklubben, den bagende hede er blevet fulgt op af en mægtig omgang blæst og store bølger - og det er trods alt dér, de garvede surfere for alvor rykker. Nu følges heldet op med en donation fra Nordea-fonden på lidt mere end en kvart million kroner.

arrow Læs også: Pengegave baner vejen for masser af vandsport

Pengene - 266.500 kroner - stammer fra Kystpuljen, som Nordea-fonden uddeler til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. I år uddeler fonden op til 50 millioner kroner. I vores område har Hornbæk Surf Klub modtaget et tilsvarende beløb, og der er givet cirka 125.000 kroner til Kronborg Badelaug til sauna og omklædningsfaciliteter.

- Vi prøver at fastholde den gode bølge, som klubben rider på, og derfor har vi brug for nogle investeringer, som ligger noget uden for vores almindelige formåen. Motoren i vores vækst er den årlige surfskole, hvor vores frivillige instruktører underviser nye surfere i både windsurfing og SUP (stand up paddle). Det slider hårdt på det grej, som vi stiller til rådighed, så det skal fornyes, og så har vi længe ønsket at forbedre sikkerheden med en kraftigere båd. Det lykkes nu, siger formand for Ålsgårde surf- og sejlklub Ole Wenzel.

Ålsgårde surf- og sejlklub arbejder med et projekt, der hedder 'Surf og SUP for alle', som forstærker de tiltag, klubben allerede har søsat. Klubhuset på Langebro er allerede blevet renoveret, men med de mange nye medlemmer - klubben er vokset fra et halvt hundrede medlemmer til flere hundrede de seneste år - er der behov for et bedre omklædningsrum.

En dyr sport
Windsurfing er en dyr sport. En komplet pakke med bræt, mast, sejl og bom koster nemt over 10.000 kroner, hvilket er en stor mundfuld for mange familier. Derfor har surfklubben i Ålsgårde over årene indkøbt fællesudstyr, som bruges af klubbens medlemmer i den årlige surfskole for nybegyndere og øvede. Ligesom de garvede medlemmer, der selv har investeret i udstyr, kan finde på at snuppe en stille aftentur på fællesgrejet på en dag, hvor de egentlig blot kom for at drikke en kop kaffe med de andre på terrassen med udsigt fra Kullen til Kronborg. Både surfskole og grej er indeholdt i kontingentet.

- Vi har valg et kontingentniveau, hvor alle kan være med, idet det årlige kontingent er på 1.200 kroner for en familie, 500 for juniorer og 850 for voksne, og selvom det er billigere end de fleste ikke-udstyrskrævende sportsgrene, fastholder et flertal, at vi skal give adgang til så mange som muligt, siger Ole Wenzel.

En af investeringerne, der kommer ud af bevillingen fra nordea-fonden, vil også komme ikke-medlemmer til gode. Der bliver sat en vejrstation med webkamera op, så der altid er et øjebliksbillede af vejrforholdene på Langebro på klubbens hjemmeside www.aass.dk.

arrow Nordea-penge til badebro ved Løserup Strand
07. november 2018 kl. 08:47 Opdateret: kl. 08:47
arrow Så er der penge til et havnebad
07. november 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 15:43
arrow 117.000 kroner så familier kan lære at svømme i Øresund
07. november 2018 kl. 06:32 Opdateret: kl. 14:50

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede