30. maj 2020
Knivstikkeriet fandt sted på Långvinkelsgatan, som ligger cirka 100 meter fra Kärnan i indre Helsingborg. Foto: Andreas Norrie
Knivstikkeriet fandt sted på Långvinkelsgatan, som ligger cirka 100 meter fra Kärnan i indre Helsingborg. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde i livsfare efter knivangreb på åben gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde i livsfare efter knivangreb på åben gade
Helsingør - 15. maj 2019 kl. 11:29
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kvinde i 60 års-alderen blev angrebet tirsdag morgen i hjertet af indre Helsingborg. Politiet mistænkte i starten, at motivet var antisemitisk.

Et knivstikkeri på tirsdag morgen klokken 07.30 Långvinkelsgaden bare 100 meter fra Helsingborgs hovedstrøg, har rystet Helsingborg, og vakt genlyd i hele Sverige

Her blev en kvinde i 60'erne pludselig angrebet og svært skadet. Vidner hørte hende råbe help me!, og da ambulancen kom havde hun mistet en stor mængde blod, skriver blandt andet Helsingborgs Dagblad. Tirsdag aften oplyste den jødiske menighed, at kvindens tilstand skulle være stabil.

En af årsagerne til den store opmærksomhed var, at politiet i første omgang efterforskede sagen ud fra, at knivstikkeriet skulle være antisemitisk motiveret, da kvinden var øjensynligt et fremtrædende medlem i den jødiske menighed i Nordvestskåne. Denne udmelding fra politiet har blandt andet ifølge avisen Kvällposten fået Israels præsident Reuven Rivlin til at udtale, at »Nu igen er jøder i fare i Europa«.

Vanvids-episode
Politiets efterforskning ført onsdag morgen til ved 03-tiden til, at en mand med ikke oplyst alder blev anholdt af dansk politi på en dansk adresse. Han blev anholdt i sit fravær mistænkt for drabsforsøg, oplyser Peter Kjellqvist fra politiet i Helsingborg til Helsingborgs Dagblad.

Den nuværende efterforskning peger ikke længere umiddelbart på, at der er tale om en racistisk motiv.

Vurderingen er indtil videre, at der er tale om en vanvidsdåd, og det var et rent tilfælde, at det var netop var den jødiske kvinde, som blev ramt af gerningsmandens vrede.

Det er ikke oplyst, hvordan den anholdte mand forholder sig til sagen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?