22. september 2019
Tunen er vendt tilbage til Øresund - også på akvariets vægge. Foto: Øresundskvariet
gallery icon

Se billedserie

Tunen er vendt tilbage til Øresund - også på akvariets vægge. Foto: Øresundskvariet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner er i gang med at udsmykke Øresundsakvariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner er i gang med at udsmykke Øresundsakvariet
Helsingør - 24. marts 2019 kl. 08:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre store vægmalerier er ved at tage form på Øresundsakvariet.

Sultne tun og legesyge marsvin De sidste par uger har billedkunstneren Jesper Kikkenborg været i gang med at male på Øresundsakvariets vægge. Tre billeder skal det foreløbigt blive til, og de to er ved at nærme sig afslutningen. Motiverne var oplagte, da vægmalerierne stadig var i planlægningsfasen. Tunen er kommet tilbage til Øresund, og marsvinene trives og boltrer sig i sundet.

- Der var ingen tvivl for mig om, at ét af de tre vægmalerier, jeg er så heldig at skulle lave her på Øresundsakvariet, skulle være en ordenligt basse af en tun, fortæller Jesper Kikkenborg, med henvisning til, at der de seneste år er observeret tun på mellem 100 til 300 kilo i Øresund. Det er nemlig vigtigt for Jesper, at hans billeder giver mening i netop de rammer, de skabes i:

- De er jo fantastiske formidlere her på akvariet, og de har så mange spændende fisk og havdyr fra sundet at fortælle om. Mine billeder skal komplementere det, som Øresundsakvariet virkelig står for: Nemlig fortællingen om Øresund, siger han.

Det er Øresundsakvariets chefdyrepasser Kristian Vedel, der har været primus motor på projektet med Jesper Kikkenborgs vægmalerier.

- Jesper er jo ikke kun en fantastisk kunstner, han er også en utrolig dygtig undervandsfotograf, som vi også benyttet os af her på Øresundsakvariet." Gå på opdagelse i malerierne Jesper har selv dykket meget og passionen for livet under havunderfladen kan tydeligt høres, når han fortæller om sit maleri. Maleriet for ham er en direkte forlængelse af den følelse, man får, når man vægtløs står ansigt til ansigt med livet i vandet, siger chefdyrepasseren.

De næste uger vil Jesper fortsætte med sine naturværker på akvariet.

En maler med havvand i årerne

Før Jesper gav sig til at svinge penslerne fuld tid, arbejdede han som erhvervsdykker og har en baggrund inden for havbiologi. For en årrække siden skiftede han for alvor dykkerudstyret ud med penslerne og har siden skabt værker for blandt andet Det Kongelige Teater, Eksperimentariet og Den Blå Planet.

Det er ikke første gang, at Jespers pen har været efterspurgt i Øresundsakvariet. Tilbage i 2012 lavede han illustrationer af Øresunds fisk, som Øresundsakvariet brugte i et snorkelsti-projekt. Illustrationerne med tilhørende tekster lå fastgjorte på fliser på havbundene omkring Helsingør og dannede en sti, som snorklerne kunne følge, og samtidig lære om de mange forskellige fisk og havdyr, der findes i Øresund.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede