26. november 2020
Man kan sagtens spille kunstgræsset inde på banen, men netop den del af plænen, som ligger foran tribuen, som den er gal med. Her ses borgmester Benedikte Kiær(K) ved åbningen 8, august.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Man kan sagtens spille kunstgræsset inde på banen, men netop den del af plænen, som ligger foran tribuen, som den er gal med. Her ses borgmester Benedikte Kiær(K) ved åbningen 8, august. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræsplæne ligger skævt på helt nyt 1. divisions-stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræsplæne ligger skævt på helt nyt 1. divisions-stadion
Helsingør - 16. august 2019 kl. 04:23
Af Andreas Norrie

Det kommer til at tage mellem 14 og 21 dage at klippe plænen op, og lægge den på igen.

Da Helsingørs nye og omdiskuterede 1. divisionsstadion på Gl. Hellebækvej ved Helsingør Hallen blev indviet torsdag i sidste uge, så blev det bemærket af mange, at kunstgræsbanen bulede meget tydeligt op langs hele tribunen, og mildest talt lå ujævnt.

arrow Læs også: FC Helsingør får lov til at sælge stort banner på stadionet

Og der er tale om en fejl, som der skal rettes op på, fremgår det af et statuspapir om kommunens mange anlægsprojekter udarbejdet af forvaltningen i Center for Økonomi og Ejendomme, som er på Økonomiudvalgets dagsorden som en orienteringssag.

Det bulede kunstgræs ligger langs hele tribunen, og skal efter 2. divisionsklubben FC Helsingørs første hjemmebanekamp på stadionet fredag 16. august tages op af firmaet UNISPORT. Dette arbejde kommer til at tage mellem 14 og 21 dage, og er ikke helt enkelt. Således skal banen klippes op uden at det går ud over de mange kabler og varmemåtter, som ligger lige under. Endelig er arbejdet afhængigt af vejret, da det ikke må regne for meget.

En anden ting, som blev bemærket ved indvielsen var det manglende hegn langs stadionet. Det er ved at blive sat op, men arbejdet bliver ikke færdigt inden FC Helsingørs første kamp, lyder det i statuspapiret.

Om det manglende hegn har forbindelse til et tyveri, som er fundet sted på pladsen, fremgår ikke. Men det står klart, at der er blevet stjålet et såkaldt rackskab med software og forstærker, og et nyt anlæg vil først kunne leveres sidst på måneden.

Ny budgetoverskridelse

I forhold til den massive budgetoverskridelse, hvor byggeriet sidste år i forbindelse med udbuddet af anlægsopgaven viste sig at gå fra et projekt til 57,6 millioner til 81,5 millioner kroner, så har der på det seneste været forholdsvis beskedne problemer med byggeriet, der er bliver udført af entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen.

Således vurderer forvaltningen, at byggeriet bliver på mellem 300.000 til 400.000 kroner dyrere en budgetteret.

Den fulde regning er der dog langt dyrere, da kommunen også har brugt 8 millioner kroner til at fjerne forurenet slagger fra jorden. Pengene er taget fra kommunens konto til fjernelse af giftige stoffer som PCB i bygningsmassen.

Den endelige størrelse af budgetoverskridelsen afhænger ifølge statuspapiret også om forhandlinger med det lokale firma VIDA A/S, som ejer sponsorloungen på stadiontribunens 1. sal.

I forhold til denne opgave har kommunen været byggeforretningsfører for VIDA.

Det er dog sådan, at mangler ved denne 1. sal ifølge forvaltningen er en sag mellem VIDA og B. Nygaard Sørensen.

arrow FC Helsingør vil sælge store reklamer på kommunens stadion
21. september 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 16:46
arrow DEBAT: Hvorfor skal FC Helsingør have penge for stadion-navnet
19. september 2020 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:31
arrow Styrelse skal igen se på stadion-støtte
16. september 2020 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?