5. juni 2020
Den franske kunstner Liquen er blandt de kunstnere, som tidligere har udsmykket tunnellerne ved Vapnagaard.
gallery icon

Se billedserie

Den franske kunstner Liquen er blandt de kunstnere, som tidligere har udsmykket tunnellerne ved Vapnagaard.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst og Byrum søger en ny tunnelkunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst og Byrum søger en ny tunnelkunstner
Helsingør - 19. maj 2020 kl. 10:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det succesrige årligt tilbagevendende kunstprojekt søger i år en dansk kunstner til at udsmykke en tunnel mellem to boligområder.

Kunst og Byrum Helsingør har siden 2015 inviteret internationalt anerkendte street artister til at forvandle byens gangtunneller til farverig og smuk tunnelkunst. For 5 år siden rykkede kunstneren Liqen og hans assistent Loredana Calvet ind i Vapnagård og siden har i alt 5 tunnelmalerier set dagens lys. De farverige tunnelværker er skønne, de føles mere sikre at bevæge sig igennem og de bidrager til hele kvarterets løft.

arrow Læs også: Open call: Kunstnere skal igen udsmykke elskabene

Kunst og Byrum Helsingør søger i 2020 en dansk kunstner til at udsmykke tunnelen under Kongevejen mellem Vapnagård og Nøjsomhed. Alle billedkunstnere, der arbejder med store formater, kan indsende forslag, lyder det i en invitation til et såkaldt »open call« fra Kunst og Byrum.

Man kan søge på følgende måde: Lav en idépræsentationen i form af en skitse, en kort beskrivelse af motiv og udtryk samt dokumentation på egne værker. Man kan indsende dit forslag både som enkeltperson eller som del af en gruppe. Send en præsentation og dine kontaktoplysninger til kunstogbyrum@gmail.com senest 8. juni 2020. Forslag som vi modtager senere end denne dag kommer ikke til at indgå i udvælgelsen. En jury bestående af tre udvælger den kunstner eller den gruppe, som skal udføre tunnelmaleriet.

Vinderen modtager et honorar for værket mens Kunst og Byrum Helsingør dækker udgifter til materialer samt evt. andre omkostninger.

Kunstværket skal være færdig 30. august 2020.

Hvis ingen af de indkomne forslag er egnede, evalueres ansøgningerne for at finde en assistent, som denne sommer kan assistere en indbudt street artist med tunnelmaleriet.

- Tænk på, at kunstværket skal opleves som en smuk og positiv oplevelse. Motivet skal være interessant, både når man ser det tæt på og når man nærmer sig tunnelen fra lang afstand. Motivet må meget gerne tage udgangspunkt i området, altså være et stedspecifikt værk, lyder rådet til de interesserede kunstnere videre.

arrow Se billederne: Farverigt mexicansk murmaleri genopliver byporten
16. august 2019 kl. 17:13 Opdateret: kl. 17:13
arrow Indvielse af ny kunst på Simon Spies Plads
14. august 2019 kl. 13:13 Opdateret: kl. 13:13
arrow Nye murmalerier og skulpturer på vej i år
22. januar 2019 kl. 06:48 Opdateret: kl. 16:08
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?