19. maj 2019
Slagtermester Ole Jensen har ustyrligt travlt i december. Folk går efter kvalitet - og de har penge nok. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Slagtermester Ole Jensen har ustyrligt travlt i december. Folk går efter kvalitet - og de har penge nok. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunderne køber mere og de vil have kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunderne køber mere og de vil have kvalitet
Helsingør - 19. december 2018 kl. 12:10
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagter Ole Jensen på Stengade har aldrig haft så travlt op til jul som i år. Og så længe, det står på, så er han og det 10 M/K store personale »oppe og køre«. Så kan de klare det hele. Men anden juledag, når det hele er overstået, så´bliver stikket trukket ud - så skal der slappes fuldstændigt af.

Den lille hyggelige butik midt på Stengade har en stor, fast kundekreds og et godt ry

Dagen begynder klokken 5
- Vi averterer aldrig, men bliver anbefalet af vores trofaste kunder. Og vi kan ikke klare mere, end vi gør nu. Vi har simpelthen ikke plads til mere, forklarer Ole Jensen i en ganske kort pause.

Dagen i slagterbutikken begynder ved 5-6 tiden, når de første fire-fem dame møder ind og begynder at lave smørrebrød og gå i gang med de bestillinger, der ligger. Ved syv-tiden møder svendene - og mester selv støder også til.

- Vi samles hver dag til morgenmad, hvor vi gennemgår de opgaver, der ligger foran os. Det er den eneste tid på dagen, hvor vi kan være samlet, så den er vigtig for os.

Tina Jensen er souschef i butikken og har styr på det hele.

- Tina er bare så sej. Hun ved, hvad folk vil have, lyder det anerkendende fra slagtermesteren.

Flere penge
I år kan slagterbutikken mærke, at folk har fået flere penge mellem hænderne.

-Der holdes større og flere julefrokoster., Folk køber mere, og de spørger ikke om, hvad det koster. Men det giver jo også os ekstra travlhed.

I december er det traditionel julemad, der går som varmt brød: krydret julemedister, kalve- og flæskesylte, salte og røgede skinker, bacon, hjemmelavede spegepølser tilsat julekrydderier. I det hele taget kan folk godt lide, at maden smager af jul.

Det er to måneder siden, at Slagter Jensen måtte sige nej til flere bestillinger på julefrokoster og i stedet gå over til at levere juleplatter, som er mindre tidskrævende.

Kvalitet
Ligesom folk har fået flere penge på lommen, så er de også blevet mere kvalitetsbevidste.

- De vil have dansk kød, gerne økologisk og fra fritgående dyr. Og så oplever vi, at unge kommer og bestille store svinekamme. De vil have noget ordentligt kød, selvom vi prismæssigt ikke kan konkurrere med supermarekederne. Men til gengæld er vores kød kvalitet, som vi kan stå inde for, lyder det samstemmende fra Ole og Tina.

Lillejuleaften bliver klokken nok 21, inden alt er vasket ned i slagterbutikken. Og juleaften skal der også leveres mad ud af huset. Blandt andet til de ansatte i Hjemmeplejen i Helsingør Kommune og til Misbrugscentret i Hillerød.

Men så står den også på hjemlig hygge.

Gæster juleaften
Ole Jensen skal have 12 gæster til juleaften. Og selvom hans svigersøn er vegetar, så ændrer det ikke på menuen: Vi får altid gås og andesteg med hele »svineriet«.

Hjemme hos Tina i Kvistgård bliver der serveret and og flæskesteg til de 14 gæster. Her følges traditionerne også nøje.

Og for at det ikke skal være løgn, så har Ole Jensen og hans kone inviteret ti til julefrokost juledag. Ål, sild, laks, rejesalat, medister, lun leverpostej og æbleflæsk står på bordet.

Ost og flæskesvær
Den veganer og vegetar-bevægelse, der skyller ind over landet, er ikke noget, de mærker til hos Slagter Larsen.

- Men vi kan da ikke lade være med at smile, når en vegetar kommer ind og køber en ost - og så lige snupper en post flæskesvær med. Gad vide, hvordan det smager, lyder det fra de to juleglade i slagterbutikken.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede