21. november 2017
Normalt skal en familie med to voksne og to børn slippe 180 kroner for at komme på Kronborg. Under Renæssancefestivalen er det derimod 450 kroner. Foto: Victor Viemose
Normalt skal en familie med to voksne og to børn slippe 180 kroner for at komme på Kronborg. Under Renæssancefestivalen er det derimod 450 kroner. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af billetpriser til Renæssance-festival: For dyrt for børnefamilier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af billetpriser til Renæssance-festival: For dyrt for børnefamilier
Helsingør - 19. oktober 2017 kl. 06:58
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Facebook retter flere borgere kritik af Kronborgs billetpris til Renæssancefestivalen på 125 kroner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Billedserie: Renæssancefestival skudt i gang på Kronborg

»Det er rystende dyrt, hvis man skal derind en hel familie«. Sådan lyder første kommentar ud af 50 til et opslag i Facebookgruppen 'Helsingør', hvor en mor ved navn Charlotte Rosenkjær retter kritik af billetprisen til den Renæssancefestival, som i efterårsferien finder sted på Kronborg Slot. 125 kroner skal man slippe per person, mens en familie på to voksne og tre børn kan komme ind for 450 kroner på en familiebillet.

270 mere end normalt

Normalt koster det 90 kroner at komme ind på Kronborg uden for sommermånederne, mens det er gratis for børn og unge under 18 år.

Til festivalen gælder prisen på de 125 kroner for både børn og voksne, så for en familie på fire er den samlede pris 450 kroner mod normalt 180 kroner.

På Facebook bakker mange borgere Charlotte Rosenkjær op i hendes kritik, og nogle fortæller sågar, at billetprisen fik dem til at vende om.

Enkelte maner til besindighed og minder om, at mange andre efterårsferieaktiviteter ligger i samme prisleje. En tredje foreslår at tage til middelalderfestival på Esrum Kloster i stedet, hvor indgangen koster en flad 50'er.

Afspejler udgifter

Hos Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer Kronborg Slot, forstår slotschef Erik Als godt, at nogle synes, at priserne er høje.

Han bemærker dog, at prisen har været den samme ved de seneste to festivaler og understreger, at prisen afspejler udgifterne til blandt andet kulisse og skuespillere.

- Hvis man sammenligner med dagsarrangementer på andre museer i hovedstadsområdet, så mener vi, at man får meget for pengene her. Det skal også siges, at vi ikke tjener penge på festivalen. Prisen afspejler sådan set de udgifter, der er forbundet med at afholde en sådan festival, siger Erik Als.

Hekse og riddere

Og hvad man så får for de 125 kroner? Ja, der er markedspladsen, hvor der sælges både pandekager og smykker.

På voldene undervises børn i fægtning og i slotgården er der rettergang for en påstået heks. Derudover udkæmpes et slag mellem Danmark og Sverige i to daglige ridderturnering.

Renæssancefestivalen på Kronborg Slot finder sted hver dag fra klokken 10.00 til 17.00 i hele efterårsferien.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk