9. april 2020
De to nybyggede færger Simara og Siluna ACE, som blev leveret i 2007 og 2008 havde alt for stor kapacitet til Sundbusruten. Her ses Simara ACE på Kongekajen ved leveringen i novemer 2007.
De to nybyggede færger Simara og Siluna ACE, som blev leveret i 2007 og 2008 havde alt for stor kapacitet til Sundbusruten. Her ses Simara ACE på Kongekajen ved leveringen i novemer 2007.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kreditorer får kun småpenge efter færge-konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kreditorer får kun småpenge efter færge-konkurs
Opdateret 29. juli 2013 kl. 11:44
Helsingør - 26. juli 2013 kl. 09:02
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kreditorerne havde gjort krav på intet mindre end omkring 126 millioner kroner i konkursboet efter Sundbus-rederiet ACE Link.

Snart tre år efter, at det norskejede rederi ACE Link gik konkurs i januar 2010 efter en storstilet satsning på Sundbus-ruten med to nybyggede - og meget store - passagerfærger er konkursboet nu endelig gjort op, skriver Helsingborgs Dagblad.

arrow Læs også: M/S Jeppe vender hjem

I alt var der meldt krav til konkursboets kurator på intet mindre end 126 millioner svenske kroner. Imidlertid blev der kun fundet 2,8 millioner kroner i boet, som kunne uddeles til kreditorerne.

Flest penge havde ACE Links ejere i den norske rederikoncern Eitzen. Det drejede sig som intet mindre end 113 millioner kroner.

Imidlertid stod lønmodtagere og det danske skattevæsen først i køen til boets midler, og det betød, at der kun blev udbetalt ganske få penge til de almindelige kreditorer i Helsingør og Helsingborg.

På dansk side var Helsingør Havn en af kreditorerne, som ikke fik mange penge tilbage. Det samme gjorde sig gældende med Helsingborgs Hamn, som havde et krav på lidt under en million kroner. Her endte havnen med at få 3500 kroner tilbage.

Det fremgår af den afsluttende skiftesamling fra konkursboet, at kurator har undersøgt muligheden for at sagsøge den daværende ledelse for at få flere penge til kreditorerne. Konklusionen var dog, at en domstol med stor sandsynlighed ville frikende ledelsen for ansvar.

arrow En kørt på hospitalet: Sundbus sejlede ind i kaj
12. april 2013 kl. 11:04 Opdateret: kl. 10:25
arrow Sundbussen sejler med overskud
01. februar 2013 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:30