19. oktober 2021
Pernille Vermund meddelte søndag aften , at hun har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti og derfor ikke genopstiller som folketingskandidat i Helsingør-kredsen. Det sker, fordi hun er uenig i partiets politiske kurs.
Pernille Vermund meddelte søndag aften , at hun har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti og derfor ikke genopstiller som folketingskandidat i Helsingør-kredsen. Det sker, fordi hun er uenig i partiets politiske kurs.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativt chok: Højtprofileret folketingskandidat går fra partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativt chok: Højtprofileret folketingskandidat går fra partiet
Opdateret 09. september 2015 kl. 10:49
Helsingør - 07. september 2015 kl. 06:55
Af Dorte Møller Rasmussen

Den konservative folketingskandidat i Helsingør-Kredsen, Pernille Vermund, meddelte søndag aften, at hun forlader Det Konservative Folkeparti fordi hun er uenig i partiets politiske kurs.

- Det er med stort og oprigtigt vemod, at jeg i dag har meddelt min fantastiske vælgerforening i Helsingør, at jeg har besluttet at melde mig ud af Det Konservative Folkeparti, og dermed naturligvis ikke genopstiller som Folketingskandidat for partiet i Helsingørkredsen, skrev Pernille Vermund ved 22-tiden på Facebook, hvor hun uddyber sin beslutning:

arrow Læs også: Nye Borgerlige har stiftet partikreds
Uenig i kursen

- Min udmelding sker ikke i vrede eller skuffelse, men i erkendelsen af, at den nye Folketingsgruppe har valgt en politisk kurs, som jeg ikke føler, at jeg kan følge. Af respekt og loyalitet for partiet og den ny den nyvalgte Folketingsgruppe, ønsker jeg ikke at stå i vejen for den nødvendige genrejsnings-proces, som jeg ønsker Søren Pape held med.

Pernille Vermund er kendt som en meget aktiv og ofte også kontroversiel politiker, og hendes divergerende opfattelser af partiets linje er på det seneste kommer stærkere og stærkere til udtryk i hendes mange politiske udmeldinger på Facebook.

Partiløs

- Som de fleste af jer ved, er jeg konservativ af den gamle slags, og selv om jeg nu bliver partiløs, vil jeg fortsætte min kamp for et samfund, hvor vi, der kan selv, får frihed til at klare os uden indblanding fra det offentlige, imens de, der har allermest behov, får en ekstra hjælp.

Tilsvarende vil kampen for vort åbne og frie samfund fortsætte ufortrødent.

Ikke mindst i indvandrer og flygtningespørgsmålet har hun ytret sig markant.

Stilk krav

- For mig er det afgørende for overlevelsen af vor kultur og vore værdier, at vi stiller krav til de mennesker, der ønsker at flytte hertil. Vi skal turde "stå vagt" om vore kulturelle værdier. Danmark er - for os, der bor her - af indlysende årsager, det bedste land at leve i, og for mig er det afgørende, at vi har modet til at føre en konsekvent udlændingepolitik; flygtninge skal hjælpes i deres nærområder, og udlændinge skal for at opnå ophold kunne forsørge sig selv og overholde vore love og regler, skriver Pernille Vermund i sin status søndag aften.

Efter en meget markant og veltilrettelagt valgkamp var det naturligvis en skuffelse for Pernille Vermund, at hun ikke blev valgt til Folketinget, men måtte se kandidaturen gå til konkurrenten Mette Abildgaard.

På Facebook slår hun imidlertid fast, at »Min politiske ild brænder, men ilden skal have ilt for at kunne brænde videre. Derfor fortsætter jeg nu mit politiske engagement som en fri kvinde«.

arrow Nye Borgerlige får afdeling i Helsingør
25. januar 2016 kl. 11:44 Opdateret: kl. 17:01
arrow Pernille Vermunds nye parti vil give danskerne mere frihed
20. oktober 2015 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:07
arrow Konservativ afhopper stifter nyt konservativt parti
25. september 2015 kl. 10:49 Opdateret: kl. 06:51
Rejser du til udlandet i år?