15. oktober 2021
Anders Behring Breivik bliver kørt væk fra retsmødet efter at være blevet varetægtsfængslet i otte uger.
Anders Behring Breivik bliver kørt væk fra retsmødet efter at være blevet varetægtsfængslet i otte uger.
Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kons. byrådspolitiker: Norsk morder burde have dødsstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kons. byrådspolitiker: Norsk morder burde have dødsstraf
Opdateret 26. juli 2011 kl. 08:37
Helsingør - 26. juli 2011 kl. 08:35
Tragedien i Norge får nu mange til at beskæftige sig med spørgsmålet om, hvilken form for straf den anholdte og sigtede højreekstremist Anders Behring Breivik skal have. Kan en så absurd, rædselsfuld handling overhovedet udmåles i en konkret straf?

De 21 års fængsel, der har været på tale, svarer de til, at han har taget 74 menneskers liv, spørger mange. Hvordan skal man overhovedet bære sig ad med at udmåle en straf for denne ubeskrivelige ugerning?

Helsingør Dagblad har stillet spørgsmålet om straf til nogle af Helsingør Byråds politikere. Det viser sig, at mindst to lokale politikere går ind for dødsstraf overfor en forbrydelse, hvor der, som de siger, ikke er skyggen af tvivl om, hvem gerningsmanden er, og hvilken forbrydelse han har begået.
arrow Læs også: Breivik havde planlagt endnu en operation

Den konservative Per Slot er erklæret tilhænger af dødsstraf i tilfældet Anders Behring Breivik. Slot kalder det i sin egenskab af tidligere militærmand ikke for dødsstraf, men for livsstraf.

- Det er jo livet, man bliver frataget, siger han.Dødsstraf er efter hans mening ikke noget, der kan anvendes særligt tit, men forbrydelser kan være så voldsomme og absurde og entydige, så det er den oplagte straf, mener han.

Også byrådsmedlem Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti, ville gå ind for dødsstraf til Breivik, hvis dødsstraf var en mulighed i det norske retssystem, som han siger.

En anden måde at betragte strafudmåling på finder vi hos blandt andet socialdemokraten Fuat Yalan. Han mener nemlig, at den største straf, den største lidelse, er at skulle leve sit liv efter terror-forbrydelsen.
arrow Breivik var bombemistænkt inden anholdelse
27. juli 2011 kl. 05:10 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breiviks forbillede lægger afstand til ham
27. juli 2011 kl. 03:36 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breiviks ofre har krav på 300 millioner
27. juli 2011 kl. 01:14 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?