26. februar 2020
På Kronborg slot kan man opleve »Kongens Forbandelse«. Foto: Presse
På Kronborg slot kan man opleve »Kongens Forbandelse«. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongens Forbandelse på Kronborg slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongens Forbandelse på Kronborg slot
Helsingør - 10. oktober 2019 kl. 10:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Året er 1590. Christian IVs søster, Anna, er blevet gift med kongen af Skotland uden nogensinde at have mødt ham, og en voldsom storm på havet har holdt kongen fra sin brud alt for længe. Hvem har fremkaldt denne storm? Måske en ond heks? Det tror Kong James, som nu er ankommet til Kronborg slot!

I efterårsferien kan man opleve deres dramatiske historie gennem spændende omvisninger og aktiviteter for både børn og voksne. Hjælp Ingeborg med at bryde kongens forbandelse. Slottet emmer af liv dagligt i efterårsferien - og hvem kan bryde kongens forbandelse?

I dagene fra den 12. til den 20. oktober kan man tage børnene med på en rejse tilbage til renæssancen på Kronborg Slot. Her kan man møde selveste kongen og dronningen, samt den skotske ambassadør, Jomfru Karen, hofnarren og adelsdamen Ingeborg (eller måske heksen Ingeborg?). Gennem disse farverige figurer bliver man en del af Kronborgs historie og de dramatiske begivenheder, der udspiller sig ved Kong James og Dronning Annas bryllup.

Hver dag er der særomvisninger og spændende aktører, historiefortællinger og en særudstilling, som kombinerer læring og leg. Stemningen vil heller ikke være komplet uden musik, og slottets trompeterer står klar i tårnet to gange dagligt. Og hvilken bedre måde at afslutte historien om Kongens Forbandelse, end med en bragende kanonsalut, som affyres udenfor slottet kl. 13.15 og 16.30. Heldigvis skal man ikke være bekymret om, at gå glip af dele af historien, da hele forløbet gennemspilles morgen og igen om eftermiddagen.

I hele efterårsferien kan familien tage på spændende omvisninger og lære mere om livet på et renæssanceslot, imens de samtidig hører om, hvorfor Kong James tror, der er en heks på spil. For de mindre børn er der fortællinger fra heksen selv, hvor man finder ud af, at hun er måske ikke helt så farlig som kongen tror, og at hun har brug for hjælp til sin kærlighedseliksir.

Omvisningerne fortæller historien gennem forskellige historiske figurer, som enten var en dokumenteret del af dramaet, eller som er inspireret af personer, som kunne godt have haft deres gang på slottet. Tag på en omvisning med heksen, Fru Ingeborg, den skotske ambassadør George Keith, Annas hofdame Jomfru Karen og lær mere om Kronborgs historie.

På slottet er der mange aktiviteter i dagens løb. I børnerummene kan man farvelægge billeder af kongen og dronningen eller deltage i tegnekonkurrencen med sine flotteste tegninger. Vil man gerne selv ligne en prins eller prinsesse, kan man få en Renæssance »make-over« i Det Blå Værelse. En særudstilling om Anna i Slotskamrene går i dybden med denne danske prinsesse, som blev dronning af England, Skotland og Irland.

Hvis man har lyst til at danse og synge i efterårsferien, så kan man komme til 4 særlige koncerter med den folkekære orkester Virelai. Disse musikalske optrædener vil med garanti sætter gang i fødder og smilemuskler! Det foregår onsdag og torsdag klokken 11 og 14.