22. oktober 2019
Udklædningen er altid gennemført til det historiske ridt. Foto: Allan Nørregaard
Udklædningen er altid gennemført til det historiske ridt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kong Valdemars venner rider igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kong Valdemars venner rider igen
Helsingør - 13. juni 2019 kl. 13:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kong Valdemars Venner gennemfører lørdag det 29. ridt fra Gurre slotsruin til Esrum Kloster. Der er afgang fra Gurre slotsruin kl. 10.00, og i år bliver det særlig festligt, når Dannebrogs 800 års jubilæum skal fejres.

20 km langt ridt
Årets vigtigste begivenhed er det ca. 20 km lange ridt fra Gurre Slotsruin til Esrum Kloster. Hvert år på den lørdag, der ligger tættest på Valdemars Dag, rider Kongen iført krone og kappe med sit følge af riddere, fruer, jomfruer og fanebærere gennem det smukke sommerlandskab, langs veje, gennem små byer og skove og over den nordsjællandske højderyg.

Undervejs er der bl.a. jagthornsblæs og mjød, forfriskninger på den smukke gård Valdemarslund der efter sagnet ikke kan holde sine porte lukket for Kong Valdemar, udendørs velsignelse af ridtet ved Tikøb Kirkes sognepræst, Julie Annemette Nissen, og her kommer Håndværkerforeningens sangkor og hylder Kong Valdemar og Dannebrog.

Slutter på Esrum kloster
Herefter er der frokost og folde med frisk grønt græs ved Havreholm. Ridtet ender ved Middelaldermarkedet på Esrum kloster, hvor ridtet afsluttes med en prosession af Kongen og hans ryttere med vajende faner og koret iklædt munkekutter følger fanen syngende rundt på engen. Om aftenen mødes alle igen til taffel med ternedans og musicereren og nyder et kongeligt måltid med urter og skovens vildt stegt over sagte ild. Da glas og gaffel ikke var opfundet på Kong Valdemars tid, er der dækket op med lerkrus og træskeer. Det kommer der en del spas ud af, og anekdoterne om dagens oplevelser bliver ikke dårligere efterhånden som aftenen skrider frem, fortæller klubbens medstifter og formand Jørn Larsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede