14. november 2018
Formanden for Slotskoncerterne er uforstående overfor den dårlige kommunikation, han har oplevet med Helsingør Kommune. Foto: Allan Nørregaard
Formanden for Slotskoncerterne er uforstående overfor den dårlige kommunikation, han har oplevet med Helsingør Kommune. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune ændrede lejevilkår: Derfor er slotskoncerterne aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune ændrede lejevilkår: Derfor er slotskoncerterne aflyst
Helsingør - 11. juni 2018 kl. 07:02
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune har ændret lejevilkårene for Marienlyst Slot, og nu må foreningen bag Slotskoncerterne aflyse deres forestillinger.

Efter to år med ti udsolgte koncerter indstiller kunstforeningen bag Slotskoncerterne samtlige koncerter på Marienlyst Slot. Årsagen er, at Helsingør Kommune har ændret lejevilkårene, så foreningen, udover lejen på 5.500 kroner, også skal betale et depositum på 5.500 kroner per koncert de afholder.

- Vi har forsøgt at gå i dialog med kommunen om, hvornår vi kan regne med at få vores depositum tilbage efter koncerterne, men vi har intet hørt, fortæller formanden for Slotskoncerterne Mogens Friis og tilføjer, at de blandt andre har kontaktet ejendomsforvaltningen.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at vi nu må aflyse koncerterne, fordi kommunen ikke er særlig samarbejdsvillig, lyder det.

Koncerter for alle
Slotskoncerterne er ligegyldig kunstner blevet solgt til en billetpris på 130 kroner, og det kan kunstforeningen ifølge formanden ikke ændre på.

- Vi vil tilbyde kultur til priser alle kan betale. En stor del af vores publikum er ældre, og det giver ikke mening for os, hvis vi skal sætte billetprisen op til 200 eller 300 kroner per koncert, siger han.

Selvom det i øjeblikket ikke er muligt at afholde koncerterne, håber formanden, at Slotskoncerterne i fremtiden kan genopstå.

- Vi er nødsaget til at tage en pause, men hvis kommunen vil samarbejde, kan vi muligvis afholde koncerterne igen.

Den næste koncert skulle have været på søndag den 10. juni, men den er desværre også aflyst. Alle, der har købt billetter til koncerten har fået refunderet deres penge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk