27. maj 2020
Benedikte Kiær holder sig helt ude af sagen om hendes egen fødselsdag, og gik også udenfor døren, da sagen blev drøftet i Økonomiudvalget.
gallery icon

Se billedserie

Benedikte Kiær holder sig helt ude af sagen om hendes egen fødselsdag, og gik også udenfor døren, da sagen blev drøftet i Økonomiudvalget.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunalt betalt 50-års reception giver stor ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalt betalt 50-års reception giver stor ballade
Helsingør - 31. oktober 2019 kl. 00:26
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

K-gruppeformand standser alligevel idé om, at kommunen skal betale for borgmester Benedikte Kiærs 50 års-reception.

Det gav blandt andet de sociale medier stor diskussion, da Frederiksborg Amts Avis onsdag kunne fortælle, at et - næsten - helt enigt Økonomiudvalg mandag aften havde sagt ja til, at kommunen kunne betale op til 25.000 kroner for en reception i anledning af, at borgmester Benedikte Kiær(K) 10. december fylder 50 år.

Alle partiers medlemmer i Økonomiudvalget på nær EL's Allan Berg Mortensen støttede forespørgslen fra Konservatives gruppeformand Jens Bertram.

Onsdag ved middagstid valgte Bertram imidlertid at trække idéen tilbage, og sendte en mail rundt til medlemmerne i udvalget om, at Konservative ikke længere ønskede, at der skulle afholdes en skatteyderbetalt reception for borgmesteren.

- En ting er Facebook, det overlever jeg. Men jeg ønsker ikke, at receptionen skal gøres en politisk sag, siger Jens Bertram.

Han fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at han faktisk træf beslutningen allerede umiddelbart efter Økonomiudvalgets møde, da han konstaterede, at der ikke var fuld opbakning fra alle partier, og samtidig informerede borgmesteren.

I stedet håber gruppeformanden, at man i den konservative vælgerforening kan stable et arrangement på benene.

Enhedslistens Allan Berg Mortensen har udtalt til Helsingør Dagblads netavis, at han ikke ser en sådan reception som en kommunal kerneopgave, hvilket særligt skal ses i lyset af besparelserne i dette års budgetaftale, der skal endeligt vedtages på byrådsmødet mandag.

Omvendt så synes Jens Bertram, at Allan Berg Mortensen hykler, da EL stemte ja til at give et lignende beløb til reception, da daværende 1. viceborgmester og udvalgsformand Henrik Møller(S) forlod Byrådet tidligere i år efter 28 år, da han blev valgt til Folketinget.

Dette mener Allan Berg Mortensen dog ikke er helt sammenligneligt, da der ikke var tale om en fødselsdag, men om en person, der forlod Byrådet efter en meget lang årrække.

Som omtalt i Frederiksborg Amts Avis har Hørsholm Kommunes økonomiudvalg besluttet at sætte 30.000 kroner af til en fejring af borgmester Morten Slotveds(K) 50 års-fødselsdag 3. november.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?