28. juli 2021
I årtier har der været helårsbeboelse i grundejerforeningen Julianelund, hvilket ses på boligerne. Mange har også haft folkeregisteradresse i området. Foto: Allan Nørregaard
I årtier har der været helårsbeboelse i grundejerforeningen Julianelund, hvilket ses på boligerne. Mange har også haft folkeregisteradresse i området. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunale afslag skaber bekymring i Julianelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale afslag skaber bekymring i Julianelund
Helsingør - 27. oktober 2017 kl. 04:02
Af Andreas Norrie

Helsingør Kommune er ved at lave lokalplan, som lovliggør bebyggelsen Julianelund. Samtidig får beboere afslag på landzonetilladelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Læs også: DEBAT: Helsingørs mini-Christania er blevet lovlig

Glæden var stor blandt de cirka 100 beboere i de 55 huse i det haveforeningslignende område Julianelund udenfor Helsingør, da borgmester Benedikte Kiær(K) i selskab med erhvervsminister Brian Mikkelsen(K) dette forår kunne fortælle, at regeringen med støtte fra Folketinget havde hævet den forældede transportkorridor nord om Helsingør.

En transportkorridor - som ifølge forvaltningen i Helsingør Kommune - ikke stillede kommunen over for andet valg end at kræve al bebyggelse på over 24 kvadratmeter i grundejerforeningen revet ned, og ville sende beboerne fra hus og hjem.

Glæden blev større, da Byrådet i september satte gang i en lokalplanproces, der efter forhandlinger med Erhvervsstyrelsen efter planen skal gøre området til byzone.

Imidlertid skaber det stor bekymring hos beboerne, at næsten alle husstande i denne måned fået afslag fra selvsamme kommune på landzonetilladelser til at beholde deres boliger.

Afslaget indeholder et krav om fysisk lovliggørelse, der ikke skal føres ud i livet, hvis forhandlingen med Erhvervsstyrelsen lykkes, ligesom kravet skal afvente en civil retssag.

Formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Johannes Hecht-Nielsen(V) afviser, at afslagene stiller beboere ringere. Omvendt kalder udvalgsemedlem Anders Drachmann(Frit Demokrati) kalder sagen for »fjollet« og manglende »ordentlighed overfor borgerne«, og hår fået sat sagen på udvalgets dagsorden.

Læs meget mere i dagens udgave af Frederiksborg Amts Avis.

arrow Endelig - Nu er nedrivningstruet bydel lovliggjort
03. marts 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:57
arrow Enigt byråd har sendt Julianelund-plan i høring
27. oktober 2020 kl. 19:59 Opdateret: kl. 15:39
arrow Julianelund-plan ligger nu klar
01. oktober 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?