9. august 2020
Stine Johansen oplyser, at det handler om mere end bare en ugentlig lagkage til kommunens ledelse og ansatte. Det handler om det stigende antal krænkelser og trusler mod offentligt ansatte, som kommunen tager meget alvorligt.
Stine Johansen oplyser, at det handler om mere end bare en ugentlig lagkage til kommunens ledelse og ansatte. Det handler om det stigende antal krænkelser og trusler mod offentligt ansatte, som kommunen tager meget alvorligt.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunaldirektør politianmelder borgere for kage-aktion for 92-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunaldirektør politianmelder borgere for kage-aktion for 92-årig
Opdateret 20. januar 2019 kl. 16:49
Helsingør - 20. januar 2019 kl. 15:09
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne bag en lagkage-aktion for den 92-årige Einer Flintrup er blevet politianmeldt for trusler og chikane af kommunens ansatte, skriver Helsingør Dagblad.

arrow Læs også: Fremtidens ældreomsorg

Bølgerne går højt i sagen om den 92-årige Einer Svend Flintrup, der trods dårligt helbred og dårligt syn ikke kan få en plejehjemsplads i Helsingør Kommune.

En borgergruppe med Erik Guldager som initiativtager har besluttet at sende en fredagskage til de ansatte i Helsingør Kommune, indtil Einer Flintrup får en plejehjemsplads. For det er gruppen blevet politianmeldt.

Symbolikken i kagen er ikke nogen hemmelighed, da den er velbeskrevet på en Facebook-gruppe. Lagkagen er et symbol på, at kommunaldirektøren og byrådet ses som fremragende til selv at give sig kage og feste for borgernes penge i stedet for at finde en plejehjemsplads til en behandlingskrævende borger.

- Det handler ikke om kage, men om at true, presse og chikanere embedsværket. I Helsingør Kommune agerer vi professionelt indenfor lovgivningen og de kriterier, og den politik, der er anvist. Man kan ikke presse embedsværket til en bestemt måde at agere på, siger kommunaldirektør Stine Johansen til Helsingør Dagblad som en forklaring på politianmeldelsen.

Hun tilføjer desuden, at der ligger ting i anmeldelsen, som er sket telefonisk fra Erik Guldager til kommunens ansatte og dermed rækker ud over selve kagen.

Nyheden har fået flere hundrede kommentarer på kommunens Facebook-side, hvor langt størstedelen kritiserer politianmeldelsen. Andre tager politianmeldelsen i forsvar og minder om, at offentlige ansatte hurtigt kan blive udsat for en hetz i sager, hvor de følger retningslinjer og vilkår, som politikerne har vedtaget. Det har udløst en barsk retorik over for de opslag, der tager politianmeldelsen i forsvar. Erik Guldager er kunsthandler og bosat i Luxembourg, hvorfra han tidligere har styret en lagkage-aktion med kager til ansatte i Struer Kommune i en sag om en kvinde, der endte med at få førtidspension. Sagen om Einer Svend Flintrup skal nu genbehandles i Helsingør Kommune.

arrow En sang fra de varme lande
26. januar 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 13:36
arrow Kan vi være det bekendt ?
24. januar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:41
arrow Ingen skal finde sig i digital chikane og trusler
21. januar 2019 kl. 10:36 Opdateret: kl. 10:36
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?