19. april 2021
André Babikian i rollen som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind spiller Dan Sommerdahl i CHARLIE-krimien ?Sommerdahl?. Foto: Mike Kollöffel/TV 2
gallery icon

Se billedserie

André Babikian i rollen som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind spiller Dan Sommerdahl i CHARLIE-krimien ?Sommerdahl?. Foto: Mike Kollöffel/TV 2
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med bag om krimi-TV-serien Sommerdahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med bag om krimi-TV-serien Sommerdahl
Helsingør - 22. juli 2020 kl. 06:42
Af Dorte Møller Rasmussen

Optagelserne af anden del af TV-krimiserien Sommerdahl er i fuld sving i Helsingør i denne tid. Nu inviteres folk med Bag om Sommerdahl.

I disse dage bliver der filmet på livet løs i Helsingør og omegn, hvor anden del af TV-krimiserien Sommerdahl er ved at blive optaget. For ligesom de første otte afsnit af TV2 CHARLIES krimiserie skal også de næste afsnit foregå med Helsingør som centrum.

arrow Læs også: Sommerdahl i Helsingør: Det var ligesom at komme hjem til familien

Onsdag den 9. september bliver det muligt at komme med bag om Sommerdahl, når Kulturværftet inviterer til et møde med nogle af folkene bag den populære TV-serie. Det foregår på Kulturværftets store scene

Helsingør lægger både brosten, murværk, stokroser, land og vand til TV 2 CHARLIEs første egenproducerede krimiserie. På Kulturværftet kan man møde folkene bag serien, komme tæt på arbejdet med krimien, og høre mere om samspillet med Helsingør by i tilblivelsen af tv-serien.

Krimiserien om Dan Sommerdahl er inspireret af bestsellerforfatteren Anna Grues krimier om Den skaldede detektiv og har Peter Mygind i hovedrollen.

Nye kriminalsager

Optagelserne til den danske tv-serie blev indledt i maj 2019, og Helsingør var hele sommeren sidste år den levende ramme, som serien udspiller sig i. Og det var så vellykket, at filmholdet nu er vendt tilbage til sundbyen for at lave optagelser til de kommende afsnit af serien.

Den 2. juli gik optagelserne i gang til anden sæson, hvor Sommerdahl og resten af politienheden rykker ud til nye kriminalsager i Helsingør, mens uroen fortsat lurer mellem Dan og hans kone, chefkriminaltekniker Marianne Sommerdahl, spillet af Laura Drasbæk.

Dan og Marianne er flyttet fra hinanden, men fortsætter alligevel samarbejdet på politistationen. Dans bedste ven og makker, Flemming Torp, står akut og mangler et sted at bo og flytter derfor ind i Mariannes anneks, hvilket kun skaber yderligere spændinger mellem trekløveret.

Gensyn
I anden sæson af 'Sommerdahl' kan seerne glæde sig til et gensyn med skuespillerne Peter Mygind, Laura Drasbæk og André Babikian samt det faste politihold bestående af Lotte Andersen, Peter Gantzler, Mathias Käki Jørgensen og Diêm Camille Gbogou. Derudover får serien selskab af gæsteoptrædener fra bandmedlemmerne fra Magtens Korridorer samt Therese Glahn, Andrea Vagn Jensen, Caspar Phillipson, Maria Erwolter, Lars Hjortshøj m.fl.

Krimi-Helsingør

Den 9. september bliver det på Kulturværftet muligt at møde nogle af nøglepersonerne bag serien og høre om både om selve tilblivelsen af krimien og om, hvordan det har været at arbejde med Helsingør, og hvad der gør byen særlig egnet som krimi-ramme.

Billetter til »Bag om Sommerdahl« sælges på kuto.dk

arrow Populære Sommerdahl er tilbage i Helsingør
10. juli 2020 kl. 19:29 Opdateret: kl. 20:08
arrow DEBAT: Udvalgsformand: Sommerdahl er en god forretning
14. maj 2020 kl. 09:43 Opdateret: kl. 09:43
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?