25. juni 2021
Vedlagt referatet fra mødet i Kultur- og Turismeudvalget er flere forslag til, hvordan kunstværket kan placeres på rådhusets facade ud mod Stengade. Her er et af dem. Illustration: Helsingør Kommune
gallery icon

Se billedserie

Vedlagt referatet fra mødet i Kultur- og Turismeudvalget er flere forslag til, hvordan kunstværket kan placeres på rådhusets facade ud mod Stengade. Her er et af dem. Illustration: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køber tungt byvåben af »anonym kunstner«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Køber tungt byvåben af »anonym kunstner«

Et flertal i Kultur- og Turismeudvalget har sagt ja til at købe en nyfortolkning af Helsingørs byvåben, der skal pryde rådhusets facade.

Helsingør - 18. maj 2021 kl. 03:56
Af Andreas Norrie

Kunstneren og billedhuggeren Anonym Kunstner, der ikke er mere anonym end, at han har atelier og værksted i på Musikhuset Elværket på Rosenkildestien, har efterhånden sat sit præg på Helsingør.

arrow Læs også: Se billederne: Farverigt mexicansk murmaleri genopliver byporten

Således kender mange hans hænder, som stikker op fra ravelinen på Kulturhavnen, affaldsskulpturerne på nordhavnen og hans Hamlet-udsmykning i kobber i strædet mellem Stengade og Skt. Olai Kirke.

Nu ser det ud til, at et andet af kunstnerens værker får en prominent placering.

Således besluttede et flertal i Kultur- og Turismeudvalget på det seneste møde at sige ja til at købe kunstnerens udgave af Helsingørs våbenskjold, som er en skulptur i kobber, der måler 92 cm i højden og 75 cm i bredden og vejer cirka 4,2 kg. Det er hensigten, at våbenskjoldet skal svæve fire centimeter fra væggen.

Det var udvalgets formand Michael Mathiesen(K), der stillede forslaget om at købe værket til 7.000 kroner, og han fik opbakning fra de to partifæller i udvalget Janus Kyhl og Michael Falkesgaard Lagoni samt fra EL's Jørgen Bodilsen.

Imod købet stemte de tre S-medlemmer Silas Drejer, Betina Svinggaard og Daniel Boalth Petersen, fremgår det af referatet fra mødet.

Vil have våbenskjold på facaden

Kunstneren selv forestiller sig, at våbenskjoldet skal opsættes på Rådhusets facade på Stengade. Det kan enten være på en af væggene ud mod gaden eller på selve tårnet. Ifølge forvaltningen i Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation så er det rent juridisk ikke et problem at opsætte en udsmykning på rådhusbygningen, da den ikke er fredet, men i stedet er kategoriseret som bevaringsværdig.

Til gengæld indstillede forvaltningen, at den mere nøjagtige placering af værket skulle godkendes af Byrådet.

Udover de 7.000 til selve kunstværket så vil der også være udgifter på 6.000 kroner til opsætningen.

arrow Pris til Anonym Kunstner og Pigegarden
02. oktober 2018 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:58
arrow Årets kunstner forbliver anonym
29. februar 2016 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35
arrow Billedserie: Mystiske hænder på havn går verden rundt
27. november 2015 kl. 12:15 Opdateret: kl. 08:25
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?