26. marts 2019
Stadiongrunden her på Nordre Strandvej skal omdannes til et boligområde. Foto: Allan Nørregaard
Stadiongrunden her på Nordre Strandvej skal omdannes til et boligområde. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køber ekstra konsulent-hjælp til at udvikle stort strandvejs-område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køber ekstra konsulent-hjælp til at udvikle stort strandvejs-område
Helsingør - 23. juni 2018 kl. 04:51
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enigt Økonomiudvalg fastholder politisk kontrol med udvikling af Sommariva-området.

På baggrund af flere uopfordrede henvendelse fra øjensynlig meget interesserede ejendomsudviklere valgte forvaltningen i Center for By, Land og Vand i forbindelse med det seneste møde i By-, Plan- og Miljøudvalget at foreslå to alternative måder at udvikle det attraktivt beliggende Sommariva-område på begge sider af Nordre Strandvej. Indtil videre havde der været en bred aftale om, at der skulle nedsættes en styregruppe med repræsentanter fra samtlige partier i Byrådet. Gruppen skulle lave et grundlag for byudviklingen, udskrive en arkitektkonkurrence og vælge et projekt, der kunne danne grundlag for en lokal- og kommuneplan for området, som 1920'erne ellers har været udlagt til offentlige formål.

arrow Læs også: Fire firmaer har vist interesse for store strandvejs-grunde

Investorernes ønsker
På baggrund af ønsker fra netop ejendomsudviklere, så blev udvalgsmedlemmerne bedt om at tage stilling til to andre modeller, hvor den ene handlede om, at der ikke bliver gennemført en arkitektkonkurrence, men at grunden i stedet bliver udbudt i en totalentreprise, hvor grunden vil blive tilbudt til den byder, som samlet kommer med det mest attraktive bud i forhold til både pris og arkitektonisk udformning. Det vindende bud skulle derefter danne grundlag for lokal- og kommuneplanen.

Den anden alternative model var at udbyde området i en såkaldt forkøbsretsmodel, hvor en privat ejendomsudvikler udarbejder et projekt for grundene, som kommer til at danne grundlaget for lokalplanen. Derefter bliver grundene sendt i udbud, hvor udvikleren har muligheden for at udnytte forkøbsretten.

På mødet i By-, Plan- og Miljøudvalget bakkede et flertal af medlemmerne på nær Konservatives to medlemmer op om at holde fast i den oprindelige model.

Udvalgsmedlem Jens Bertram fortalte efterfølgende, at han og partifællen Janus Kyhl undlod at stemme, fordi de foretrak en alternativ model.

Mere præcist så Bertram gerne en model, som kombinerede princippet i modellem om forkøbsret, hvor bygherren betalte for projekt og lokalplan, men hvor borgerindragelse og politisk kontrol samtidig var sikret.

Kvart million til konsulenter
Helt sådan endte modellen for udviklingen dog ikke, da borgmester Benedikte Kiær(K) på det seneste møde i Økonomiudvalget i stedet stillede forslag om, at der blev afsat 250.000 kroner i år til at indkøbe ekstern konsulenthjælp til blandt andet at sørge for, at processen holder tidsplanen, og at det vindende projekt er realiserbart. Dette forslag fik opbakning fra et et enigt Økonomiudvalg, som samtidig fastholdt den oprindelige model med en politisk styregruppe, borgerhøringer og en arkitektkonkurrence.

Det 250.000 kroner bliver fundet ved en tillægsbevilling, og der er lagt op til, at der også skal bruges et lignende beløb på konsulentbistand i 2019.

I forvejen var der lagt op til, at det uden det ekstra indkøb af konsulentbistand var nødvendigt at afsætte 500.000 kroner i år til at håndtere processen. Denne post bliver også håndteret ved hjælp af en tillægsbevilling.

Grundsalg har stor betydning
De to grunde på Sommarivaområdet, som er på cirka 100.000 kvadratmeter, er tidligere af Home Erhverv blevet vurderet til en værdi på 74 millioner kroner. Imidlertid bliver der nu talt om, at værdien kan være steget markant.

Salget af disse grund skal sammen med de andre grunde og bygninger på kommunens salgsliste være med til at finansiere byggeriet af store anlægsprojekter, som det 81,5 millioner dyre stadion på Gl. Hellebækvej og det kommende sundhedshus på Birekedalsvej med et budgepå cirka 250 millioner kroner.

arrow Ren manipulation
06. august 2018 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow Sommariva: Flertal i udvalg afviser at ændre plan
20. juni 2018 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:39
arrow Lad ejendomsudvikler betale ny lokalplan
08. juni 2018 kl. 04:38 Opdateret: kl. 14:39

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede