17. september 2021
Albert Dyrlund var meget populær blandt særligt det yngre publikum.
gallery icon

Se billedserie

Albert Dyrlund var meget populær blandt særligt det yngre publikum.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knuste fans og venner: - Du har reddet min barndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knuste fans og venner: - Du har reddet min barndom

Albert Dyrlund fra Helsingør hyldes fra alle sider, efter YouTube-stjernens pludselige og chokerende død. I løbet af sine 22 år opbyggede Albert Dyrlund en stor fanskare blandt særligt børn og unge

Helsingør - 02. august 2021 kl. 05:30
Af Philip Horup

Mange har fulgt tæt med i Albert Dyrlunds liv. Det 22-årige multitalent var en af de største influencere særligt blandt børn og unge herhjemme, og derfor kan det virke uvirkeligt, at han ikke længere vil tone frem på skærmen med nye videoer.

arrow Læs også: Nekrolog: Ulykke slukkede kometkarriere

Men der kommer ikke til at komme nye, skøre, sjove og spøjse videoer fra den højenergiske helsingoraners hånd. Albert Dyrlund er gået bort efter en tragisk faldulykke i Italien, hvor han var på ferie sammen med en gruppe venner. Det bekræftede familien fredag overfor DR Nyheder. Familien bad i samme forbindelse om ro til at bearbejde sorgen over tabet.

Sorg er der også at spore blandt Albert Dyrlunds venner, samarbejdspartnere og fans. På de sociale medier - hvor Albert Dyrlund opbyggede sin kæmpe følgerskare - er det ovenpå den chokerende nyhed strømmet ind med kærlige hilsener, og det er tydeligt, at Albert Dyrlund har betydet meget for mange mennesker.

- Hvil i fred... Du har reddet min barndom, skriver en fan efterfulgt af et hjerte, men det er nu de knuste hjerter, der fylder mest blandt kommentarerne:

- Det er utrolig svært at acceptere, at en så ung mand med hele livet foran sig går bort. Vi vil allesammen savne dig og vil sørge sammen, skriver en anden ulykkelig fan.

Byggede sig selv op

Og Albert Dyrlund lod da også folk komme tæt på. Han blev i en tidlig alder en offentlig person, og han var god til at bruge sig selv i sine videoer. Albert Dyrlund begyndte allerede som 13-årig at optage videoer, mens han gik på Helsingør Lille Skole, og det er han fortsat med lige siden.

- Jeg var nok lidt af klassens klovn, da jeg gik i skole. Jeg kan fortsat godt lide at underholde, sagde Albert Dyrlund til SN.dk tilbage i januar i år.

Alene på YouTube har den karismatiske entertainer opnået 89.000.000 visninger. Danskerne har set ham vokse op for rullende kameraer, og Albert Dyrlund filmede til det sidste. Således døde han angiveligt midt under optagelserne til endnu en video, og den forfærdelige skæbne har sendt store rystelser ned igennem det danske YouTube-miljø.

- Jeg har så meget respekt for dig min ven. Hvil i fred, skriver Alexander Husum, som med over 400.000 abonnenter på platformen bliver regnet som den største i Danmark indenfor feltet.

- Jeg er fuldstændig tom for ord. Det er så uvirkeligt. Albert var en god og unik mand, som betød utrolig meget for mig, skriver Morten Münster, der har arbejdet sammen med Albert Dyrlund flere gange, og som også har rundet 400.000 abonnenter på YouTube.

Kendte i sorg

Et fald på 200 meter kan ingen klare, men Albert Dyrlund kunne ellers klare det meste. Han nåede både at kaste sig over skuespil, som hovedrolleindehaver i den semi-biografiske film »Team Albert« fra 2018, og popmusik med sange som »Ulla«, »Emoji«, og »Vafler« - hvoraf de to førstnævnte er certificeret guld med over 4,5 millioner afspilninger hver.

På de sociale medier bliver Helsingør-drengen da også husket og anerkendt af flere ganske etablerede danske musikere og andre fra showbiz.

- Du ændrede så meget i Danmark med dine sindssyge ideer og kæmpe personlighed, skriver Mads Christian Lyhne, mens også blandt andre radiovært Pelle Peter Jencel og sangeren Hjalmer sender hilsener.

Hitproduceren Benjamin Lasnier, der har produceret for internationale kunstnere som Bad Bunny, Megan Thee Stallion og YG indkapsler måske tabet af internet-stjernen og den ubegribelige følelse bedst med den kortfattede besked.

- WTF. RIP.

arrow Albert Dyrlund er død i ulykke - blot 22 år gammel
30. juli 2021 kl. 13:18 Opdateret: kl. 13:18
Synes du, at kommunen er der for dig?