9. juli 2020
Litteraturen om havet og naturkræfterne var både en inspirationskilde i Troels Kløvedals egne bøger, men også en del af hans oplevelse på havet. Foto: Privatfoto/ Gyldendal.
Litteraturen om havet og naturkræfterne var både en inspirationskilde i Troels Kløvedals egne bøger, men også en del af hans oplevelse på havet. Foto: Privatfoto/ Gyldendal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kløvedal mellem havet og litteraturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kløvedal mellem havet og litteraturen
Helsingør - 01. september 2019 kl. 07:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biblioteket Kulturværftet afslører på tirsdag en installation om Troels Kløvedals litterære inspiration.

Biblioteket Kulturværftet blænder på tirsdag op for en installation om Troels Kløvedals litterære inspiration og forholdet mellem havet og litteraturen.

arrow Læs også: Vandretur i Kløvedals fodspor

Ude i det blå ocean var Troels Kløvedal aldrig alene. Med sig havde han altid ordet, litteraturen og de store forfattere som inspirationskilde til at udtrykke sine oplevelser i sine mange bøger om livet på stålskibet Nordkaperen.

Nu bliver verdensmandens litterære inspiration udstillet på Biblioteket Kulturværftet som optakt til NORD - Nordisk Litteraturfestival, der sætter fokus på fascinationen af havet i litteraturen.

- Det bliver en installation baseret på passager og citater fra Troels Kløvedals bøger og selvbiografier. Fokus er på litteraturen som dannende værktøj og den livslange ledetråd gennem Kløvedals liv," siger Majken Jørgensen, der er ansvarlig for rum på Helsingør Kommunes Biblioteker.

Horisontlinje og bølgeskvulp
Som gæst kan man ud over formidlingen af Kløvedals refleksioner over litteraturen også forberede sig på en litterær horisontlinje og bølgeskvulp som meditativ kulisse. Installationen er baseret på autentiske citater fra Troels Kløvedal, hentet fra hans mange rejsebøger samt to selvbiografier.

"Jeg læste og opdagede, at der var en stor, stor verden udenfor Helsingør Skibsværft... » »... Og den dag, jeg fik mit svendebrev, sagde jeg op på værftet og tog med handelsflåden i rederiet 'Norden' som skibselektriker til Peru og Chile.«

Citatet er fra Kløvedal. Litteraturen om havet og naturkræfterne var både en inspirationskilde i Kløvedals bøger, men også en del af hans oplevelse på vandet.

Drømmenes værksted
Hans mange fortællinger om rejsen ud i verden er kernen i "Frihedens Værksted", en udstilling som Naturhistorisk Museum i Aarhus har skabt sammen med M/S Museet for Søfart, hvor den kan ses fra 9. oktober. Den beskriver Kløvedals liv, som var tæt koblet til frihedsbegrebet, naturen og drømme. Biblioteket Kulturværftet tilføjer en ny dimension gennem "Drømmenes Værksted".

Installationen åbner tirsdag den 3. september på 2. etage på Biblioteket Kulturværftet og løber til 31. januar 2020.

arrow Drøm med Troels Kløvedal
11. oktober 2019 kl. 07:14 Opdateret: kl. 18:15
arrow Troels Kløvedal er tilbage, hvor hele eventyret begyndte
09. oktober 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow Ny udstilling: Se billederne af Troels Kløvedals fantastiske liv
18. september 2019 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:49
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?