2. juli 2020
Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klamt: Varme fødevarer giver 7-Eleven sur smiley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klamt: Varme fødevarer giver 7-Eleven sur smiley
Helsingør - 21. februar 2019 kl. 04:46
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kølemontrerne med sandwich og smurte rundstykker virkede tilsyneladende ikke helt efter hensigten, da Fødevarestyrelsen i sidste uge lagde vejen forbi 7-Eleven på Stationspladsen i Helsingør. Af tilsynsrapporten fremgår det, at der i et af montrerne med skinke/ost-, tun- og kylling og bacon-sandwich blev der målt hele 14,9 grader, mens der i et andet blev målt 11,8 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens anvisninger må temperaturen i kølediske, der opbevarer fødevarer med kødpålæg ikke overstige fem grader.

Under Fødevarestyrelsens tilsyn ringede den ansvarlige medarbejder i butikken til montøren af kølediskene, så fejlene hurtigt kunne udbedres, ligesom alle de varme sandwich omgående blev kasseret.

Vask ude af drift
Udover de høje temperaturer blandt sandwich'ene noterede den tilsynsførerende, at den vask, der skulle anvendes som håndvask, var ude af drift. Ifølge tilsynsrapporten forklarede en af de ansatte, at de midlertidigt brugte produktionsvasken, hvor de normalt kun skyllede fødevarer, som håndvask, mens den butiksansvarlige fortalte, at vasken netop var gået i stykker og havde virket dagen forinden.

De varme sandwich og den ødelagte håndvask kostede en bøde på 5000 kroner og en sur smiley, indtil Fødevarestyrelsen inden for den nærmeste fremtid igen lægger vejen forbi 7-eleven på stationen for at følge op på, om fejlene er blevet udbedret.

DSB beklager fejl
7-Eleven på Helsingør Station drives af DSB, der oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at de er kede af de fejl, der har ført til den sure smiley.

- Vi har straks kontaktet montørerne, der har udbedret fejlene på kølediskene, og vi har derudover sat en procedure i gang, hvor vi endnu flere gange dagligt tjekker temperaturene, så vi undgår dette sker igen. Derudover får vi omgående repareret håndvasken, lyder det fra DSB's pressevagt.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?