30. september 2020
Miki Pau Otkjær maler sin anerkendte graffiti under den faglige festival på Konventum.
Miki Pau Otkjær maler sin anerkendte graffiti under den faglige festival på Konventum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt graffitikunstner maler løs til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt graffitikunstner maler løs til festival
Helsingør - 28. maj 2019 kl. 05:02

Arbejderkultur er i den grad også kunst og musik, og det kommer levende til udtryk, når Konventum i Helsingør - tidligere LO-skolen - fejrer sit 50 års jubilæum fra søndag 2. juni til fredag 7. juni med en stor Faglig Festival.

arrow Læs også: Folkefest slutter Faglig Festival

Siden indvielsen i 1969 har LO-skolen/Konventum modtaget adskillige priser for sin arkitektur, og bygningerne er nu fredede. Derudover er LO-skolen/Konventum kendt for at rumme den største private kunstsamling i Danmark.

Så intet jubilæum uden at holde den kulturelle fane højt. Som en 50 års jubilæumsgave til sig selv har Konventum lavet en aftale med en af Danmarks fremmeste street-artister, Miki Pau Otkjær.

Med sit afsæt i graffiti-miljøet er kunstneren blandt andet kendt for sine realistiske værker, ikke mindst portrættet af Kim Larsen på Christiania-plankeværket i Prinsessegade på Christianshavn.

Miki Pau Otkjær arbejder i stort format og med spraymaling - og blev i 2017 hædret med Hegnspælsprisen for værket 'Hænder'.

Under Faglig Festival maler han en 10 meter lang 'triptykon' med indtryk fra festivalpladsen, kurser, debatter og de mange kulturelle aktiviteter.

Bestyrelsesformand for Konventum Lizette Risgaard glæder sig til at følge Miki Pau Otkjærs arbejde med streetart på Faglig Festival.

- Gennem 50 år har Konventum og LO Skolen været et spændende mødested for fagligt og politisk aktive, og det skyldes ikke mindst den inspirerende kunst, der er allevegne. Fagbevægelsen har altid haft tradition for at støtte kunst og kultur, og med en arbejdende streetart-kunster som Miki Pau Otkjær går vi helt nye veje, siger Lizette Risgaard.

Alle kan se kunstneren i aktion, når han fra mandag 3. juni og til ferniseringen torsdag 6. juni kl. 20, maler i Atriumgården på Konventum. Atriumgården bliver under hele Faglig Festival rammen om levende faglig-politiske debatter.

Under den ugelange Faglige Festival vil der dagligt være rundvisninger i kunstsamlingen, der tæller mere 1.200 værker af blandt andre Asger Jorn, Katrine Ærtebjerg, Carl-Henning Pedersen og Kurt Trampedach.

Adgang er gratis, og alle er velkomne. Det samlede program findes på www.konventum.dk

arrow - I dag viser fascismen sit ansigt på Youtube
05. juni 2019 kl. 17:22 Opdateret: kl. 18:32
arrow Folkefest på Konventum
04. juni 2019 kl. 07:08 Opdateret: kl. 17:04
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?