19. maj 2019
Bygningen her på Lundegade har en bevaringsværdi på 4, som er en ganske høj bevaringsværdi. Det fremgår af byggesagen, at flere borgere gennem tiden har klaget til kommunen over den manglende vedligeholdelse. Foto: Andreas Norrie
Bygningen her på Lundegade har en bevaringsværdi på 4, som er en ganske høj bevaringsværdi. Det fremgår af byggesagen, at flere borgere gennem tiden har klaget til kommunen over den manglende vedligeholdelse. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan man bare lade kulturarven forfalde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan man bare lade kulturarven forfalde?
Helsingør - 08. december 2018 kl. 05:49
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvalgsformand ønsker en drøftelse af byens bevaringsværdige huse.

Det har vakt stor offentlig opmærksomhed, at et selskab ejet af det lokale ejendomsselskab Søblik ApS, som også ejer entreprenørfirmaet Vida Byg, har søgt om tilladelse til at rive en bevaringsværdig og mere end 100 år gammel ejendom på Lundegade i Helsingørs indre by ned. Argumentet i nedrivningsansøgningen, som fornyelig har været i offentlig høring, er, at bygningen er så dårlig stand, at det ville være uhensigtsmæssigt dyrt at restaurere huset. Det hører dog med til billedet, at selskabet har ejet bygningerne i omkring 16 år - uden at foretage nogen større vedligeholdelse.

arrow Læs også: Helsingør, bevar mig vel

Men er det rimeligt, at man som i dette tilfælde argumenterer med bygningens tilstand, når man selv har ejet ejendommen siden 2005 - og intet har gjort.

Denne sag skal efter planen afgøres på et af det første møder i By- Plan- og Miljøudvalget i det nye år, fremgår det af referatet af det seneste udvalgsmøde.

By- Plan- og Miljøudvalgets formand Christian Holm Donatzky(R) ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men erkender, at der kan være et problem.

Brug for at se på bevaringsværdige bygninger

- Det er uheldigt, hvis det er sådan, at man som ejendomsejer kan spekulere i at lade en bevaringsværdig bygning forfalde. Derfor har jeg bedt om at få en sag på dagsordenen om, hvordan vi håndterer bevaringsværdige bygninger, siger Holm Donatzky.

Han peger på, at der ikke er nævneværdige problemer med de fredede bygninger, som der passes godt på, og hvor ejerne ikke skal betale ejendomsskat, og kan søge midler til renovering.

Disse fordele har ejerne af bevaringsværdige bygninger ikke, og det er samtidig muligt at søge om tilladelse til nedrivning. Det ændrer dog ikke ved, at mange af Helsingørs bevaringsværdige bygninger indgår i et sammenhængende miljø med de fredede i ejendomme i særligt den indre by.

arrow Bevaring - på skrømt
10. februar 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 13:24
arrow Fordi et smukt træ ældes, skal det ikke bare fældes
04. februar 2019 kl. 17:39 Opdateret: kl. 17:47
arrow Restaurering eller genopbygning af Lundegade 4?
02. februar 2019 kl. 20:51 Opdateret: kl. 16:47

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede