19. oktober 2021
Puccinis mesterlige drama om kærlighed, jalousi, begær og mord åbner kammeroperaens 2021/2022-sæson.
Puccinis mesterlige drama om kærlighed, jalousi, begær og mord åbner kammeroperaens 2021/2022-sæson.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kammeroperaen åbner sæsonen med Tosca

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammeroperaen åbner sæsonen med Tosca
Helsingør - 17. september 2021 kl. 10:10

Helsingør Kammeropera åbner om få dage sin 5. sæson med Puccinis mesterlige drama om kærlighed, jalousi, begær, tortur, bedrag og mord, Tosca. Forestillingen har premiere i Helsingør Teaterhus 30. september og spiller igen 1. oktober 2021.

Vi befinder os i Rom i 1800. Her møder vi kvinden, Floria Tosca - en passioneret, stærk og succesrig operasangerinde. Hun elsker maleren Mario Cavaradossi, som også elsker hende. Imidlertid er en politisk fange flygtet fra Engelsborg og Cavaradossi hjælper ham. Det opsporer Roms frygtindgydende politichef Baron Scarpia, der i en iskold plan tager Tosca som bytte og benytter sig af hendes jalousi, kærlighed og desperate ønske om at redde sin elskede.

Tosca er iscenesat som kammeropera af instruktør Guido Paevatalu. Forestillingen er produceret af guidOpera og var en af Helsingør Kammeroperas første forestillinger tilbage i 2017, hvor den blev modtaget med stående bifald og stor ros fra pressen.

Operaen synges på italiensk og er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello, klarinet og klaver. De medvirkende er Camilla Illeborg i rollen som Floria Tosca, Niels Jørgen Riis som Mario Cavaradossi og Guido Paevatalu i rollen som politichefen Baron Scarpia. De øvrige roller synges af Teit Kanstrup, Hans Lawaetz og Torleif Steinstø. Sangerne akkompagneres af et kammerensemble under ledelse af kapelmester Leif Greibe. Billetter købes på www.billetto.dk eller i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør.

Kammeroperaens sæson byder desuden på Børresens kammerspil fra 1919 efter en novelle af Pontoppidan, Den Kongelige Gæst, som spiller i Teaterhuset til november. Til februar spiller Kammeroperaen de to enaktere Kappen af Puccini og Bajadser af Leoncavallo, hvor temaet er længsel efter frihed, begær og ikke mindst jalousi med mord til følge. Kammeroperaens sidste store operaforestilling bliver Donizettis herlige komedie Don Pasquale, som spiller til april.

Herudover præsenterer Kammeroperaen en række koncerter: kulturnatskoncerter, en kammermusikkoncert med højt profilerede internationale navne, traditionen tro en festlig nytårskoncert.

Se mere om Puccinis Tosca og om arrangementerne på www.kammeropera.dk

Rejser du til udlandet i år?