16. juni 2021
Copenhagen Soloists giver koncert i Domkirken. Foto: Jonathan Ofir
Copenhagen Soloists giver koncert i Domkirken. Foto: Jonathan Ofir
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kammermusik i Domkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammermusik i Domkirken
Helsingør - 14. maj 2021 kl. 10:32

På tirsdag den 18. maj fremfører Copenhagen Soloists kammermusik af Mozart og Beethoven i Helsingør Domkirke klokken 19.30: Billetter á 100 kr. sælfes i døren.

Copenhagen Soloists opfører en sonate for violin og fløjtekvartet af Mozart er efterfulgt af Beethovens klavertrio op. 1 nr. 3., som danner det store værk i centrum af dette program. Det var ment som en fejring af Beethovens 250-års fødselsdag i 2020, men blev udskudt pga. corona.

Man skal ikke tage fejl af 'op. 1' i troen på at det er et tidligt og måske lidt 'umodent' værk. Trioen er en af Beethoven's fineste og mest dramatiske. Beethoven begyndte først at udgive værker i den relativ moden ælder af 25. Hans lærer ved den tid, Haydn, bemærkede at trioen kunne virke 'udfordrende' for publikum. Ja, nemlig - den havde alle de kendetegn som vi i dag hylder Beethoven for - overraskelse, drama, pludslige accenter, pludslige harmoniske skift, såvel som lyrik og romanticisme. Geniet var i sandhed født.

Mens Mozart værkerne repræsenterer det fineste fra den klassiske tid, repræsenterer Beethoven brydningen med denne tid, kiggen mod det nye århundrede og den romantiske ånd.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?