23. september 2020
Kort efter testcentret åbnede klokken 10 tirsdag formiddag, var der allerede hundredvis af mennesker, der havde samlet sig i køen.

Foto: Christopher Valeur
gallery icon

Se billedserie

Kort efter testcentret åbnede klokken 10 tirsdag formiddag, var der allerede hundredvis af mennesker, der havde samlet sig i køen. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe kø til coronatest skaber frustration: Nu ændrer Regionen kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe kø til coronatest skaber frustration: Nu ændrer Regionen kurs

Hundredvis står på Helsingør Station for at blive coronatestet i en kø der strækker sig fra ForSea færgeterminalen til 7/11 kiosken. Nu indføres der tidsbestilling.

Helsingør - 15. september 2020 kl. 11:25
Af Christopher Valeur
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af smittede med corona i Danmark er stigende, og selvom tallene falder i Helsingør, så skaber situationen for landet stadig bekymring for de lokale. Tirsdag og torsdag, klokken 10-15.45, har der på Helsingør station været mulighed for at blive testet for corona uden tidsbestilling. Det tilbud havde flere hundrede taget brug af, da der tirsdag formiddag var en kø på flere hundrede meter på Helsingør Station, hvor testcentret fornylig er rykket til adressen Færgevej 9. Flere af de fremmødte kunne fortælle, at de havde stået i kø i mere end en time, ligesom der var forvirring om hvor testcentret lå.

Også på sociale medier har folk undret sig over den manglende skiltning og kommunikation om testcentrets placering. På Region Hovedstadens hjemmeside har det tidligere stået, at testcentret var på Færgevej 8, hvilket har medført, at mange forgæves er mødt op i ForSeas bygning ved bilterminalen.

Den lange kø har nu medført at Region Hovedstaden indfører tidsbestilling til testcentret i Helsingør, så det fungerer ligesom i de øvrige testcentre. Turister og rejsende med gyldig færgebillet kan dog fortsat blive testet uden tidsbestilling. Den nye ordning træder i kraft torsdag den 17. september, og man kan bestille tid fra onsdag.

Der er ligeledes heller ikke mulighed for drive in-test længere.

Har debatten om sexisme taget overhånd?