16. oktober 2021
Borgmester Benedikte Kiær står ikke overraskende i spidsen for det konservative kandidathold, som  er klar til kommunalvalget den 21. november næste år.
Borgmester Benedikte Kiær står ikke overraskende i spidsen for det konservative kandidathold, som er klar til kommunalvalget den 21. november næste år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K er klar med kandidatlisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K er klar med kandidatlisten
Helsingør - 02. november 2016 kl. 04:08
Af Dorte Møller Rasmussen

De konservative opstiller 23 kandidater i alderen 22 til 76 år til kommunalvalget om et år. Mange nye navne på opstillingslisten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tirsdag den 21. november næste år er der kommunalvalg, og de konservative i Helsingør er allerede klar. I søndags holdt partiet nemlig ekstraordinær generalforsamling i Helsingør Hallen, og her blev der opstillet 23 byrådskandidater - naturligvis med borgmester Benedikte Kiær i spidsen. Og nok så overraskende med tidligere borgmester Per Tærsbøl på sidstepladsen - på en 23. plads.

Men eftersom partiet har sideordnet opstilling, så er det ikke placeringen på listen, men de personlige stemmer, der afgør, om man bliver valgt. V ed sidste valg for tre år siden blev Benedikte Kiær stemmesluger med 5.685 personlige stem mer, mens Per Tærsbøl fik 1.833 personlige stemmer. Partiet fik 10.393 stemmer - svarende til knap 30 procent af de afgivne stemmer.

Kun en enkelt fra den nuværende byrådsgruppe genopstiller ikke. Det er John Calberg, som efter fire år i byrådet har valgt at bruge sine kræfter anderledes.

De 23 kandidater
De 23 opstillede kandidater er i nævnte rækkefølge: Benedikte Kiær, Helsingør, Jens Bertram, Hornbæk, Michael Mathiesen, Espergærde, Lene Lissau, Helsingør, Lisbeth Læssøe, Espergærde, Jimmy Sørensen, Kvistgård, Philip Læborg, Helsingør, Kristina Kongsted, Ålsgårde, Theis Berg, Helsingør, Morten Westergaard, Espergærde, Thomas Kok, Helsingør, Maria Fjeldsted, Helsingør, Thomas Graulund, Ålsgårde, Mamet Naghdiar Nordvang, Espergærde, Olav Bertsen, Hornbæk, Janus Kyhl, Ålsgårde, Michael Lagoni, Espergærde, Tom Hvolgaard, Helsingør, Per Thomsen, Helsingør, Anders Drachmann, Hornbæk, Lars Pedersen, Ålsgårde og Per Tærsbøl, Espergærde.

På generalforsamlingen blev vælgerforeningens bestyrelse bemyndiget til at supplere listen.

Mangfoldighed
Borgmester Benedikte Kiær konstaterer, at de konservative stiller et stærkt kandidathold med masser af energi, og hvor mange spændende kompetencer og interesser er repræsenteret.

- Vi har med denne kandidatliste et godt udgangspunkt for at få et godt kommunalvalg om lidt over et år, siger borgmester Benedikte Kiær.

De konservative har i dag ni af byrådets 25 pladser.

Vælgerforeningens formand, Jesper Haase lægger vægt på, at vælgerne har noget at vælge imellem.

- I vort arbejde med at finde gode kandidater har vi bestræbt os på mangfoldighed.

- Vi har sørget for opstilling af kandidater i alle vore bysamfund i Helsingør kommune, så vælgerne her kan stemme på en lokal, hvis det er det, de ønsker. Vi har en fin spredning på alder fra 22 år til 76 år. Vi har fået opstillet fem kvinder, og vi har adskillige selvstændige erhvervsdrivende på listen foruden private ansatte og offentlige ansatte. Så jeg ser frem til en god valgkamp med dette spændende hold, siger Jesper Haase.

De nye
På kandidatlisten finder man flere politisk ubeskrevne breve. Eksempelvis Theis Berg Kristensen, 24 år og KU'er, men nok mest kendt for sin deltagelse i realityprogrammet Paradise Hotel for et par år siden. Han har tidligere flirtet med Liberal Alliance.

Lene Lissau er leder af den socioøkonomiske virksomhed Kilden på Esrum Møllegård og er relativt nyt medlem af Det Konservative Folkeparti. Jimmy Sørensen er aktiv i Kvistgård Borgerforening, og Janus Kyhl er kendt som direktør for FC Helsingør.

De øvrige ny-opstillede er indehaver af Danfo-Trading Olav Berntsen, også kendt som en af Hornbæks ildsjæle, Mahmet Naghdiar Nordvang og Michael Lagoni er forretningsfolk med henholdsvis Mobil Repair og Lagoni Kaffebar og Gert Dyekjær, der er gældsrådgiver i det private.

Rejser du til udlandet i år?