25. oktober 2021
Mange støttede beboerne i Julianelund, da de var i fare for at få »fysisk lovliggjort« deres boliger. Her ses et foto fra et debatarrangement. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mange støttede beboerne i Julianelund, da de var i fare for at få »fysisk lovliggjort« deres boliger. Her ses et foto fra et debatarrangement. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julianelund-plan ligger nu klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Julianelund-plan ligger nu klar

På mødet onsdag skal medlemmerne af By-, Plan- og Miljøudvalget for første gang tage til stilling til et lokalplanforslag, der lovliggør helårsbeboelsen i det haveforeningslignende område Julianelund.

Helsingør - 01. oktober 2020 kl. 09:30
Af Andreas Norrie

Efter mange års uvished om fremtiden hos de omkring 100 helsårsbeboere området Julianelund ved Gurrevej fordelt på lidt over 50 ejendomme, så begyndte roen at sænke sig i efteråret 2019, hvor regeringen offentliggjorde et forslag til en revision af Fingerplanen, som betød at Julianeland nu kunne lægges under Fingerplanens såkaldte byfinger og gøres til byzone.

arrow Læs også: DEBAT: Helsingørs mini-Christania er blevet lovlig

Lovliggørelsen af beboelsen i området, som i årtier har været en offentlighed hemmelighed - også blandt byrådspolitikere, kræver dog også en lokalplan, der regulerer bebyggelsen. Og et forslag til en sådan lokalplan, der er udarbejdet af forvaltningen i BYLAB, er netop på dagsordenen når By-, Plan- og Miljøudvalget mødes onsdag aften.

Forvaltningen indstiller planen til godkendelse og udsendelse i høring, fremgår det af dagsordenen.

Bevare særpræg

Lokalplanen er blandt andet lavet på baggrund af en dialog med bestyrelsen for Julianelund grundejerforening, og målet med planen, at man får tilladt helårsbeboelse samtidig med, at man bevarer områdets særpræg med indslag af natur og åben lav-bebyggelse.

Således bliver bebyggelsesprocenten på grundene sat til maks. 20 procent med et maksimumareal på 160 kvadratmeter for et hus med mulighed for 50 kvadratmeter skur eller overdækning.

Der må heller ikke bygges højere en 1,5 etage med mulighed for udnyttet tagetage. I forhold til at bevare omtrådets kolonihave/Sommerhuskarakter, så bliver der i forslaget krævet træfacader i jordfarveskalaen og matte tagflader.

I forhold til omgivelserne, som er delt ind i to felter, så vil man sikre de gamle træer, og erklære de største af dem bevaringsværdige.

arrow Endelig - Nu er nedrivningstruet bydel lovliggjort
03. marts 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:57
arrow Enigt byråd har sendt Julianelund-plan i høring
27. oktober 2020 kl. 19:59 Opdateret: kl. 15:39
arrow Fingerplan redder beboere i Julianelund
25. januar 2019 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:09
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?