6. august 2020
Selv om Jobcentret har været lukket for besøg, så er det lykkedes en jobbank at formidle mange job.  Foto: Thomas Arnbo.
Selv om Jobcentret har været lukket for besøg, så er det lykkedes en jobbank at formidle mange job. Foto: Thomas Arnbo.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobbank har skaffet mindst 31 et job i rengøringsbrancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobbank har skaffet mindst 31 et job i rengøringsbrancen
Helsingør - 20. maj 2020 kl. 11:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-krisen har desværre medført en markant stigning af ledige over hele landet. Også i Helsingør Kommune. Det er dog ikke alle brancher, der mærker de negative konsekvenser af krisen, og nogle brancher oplever ligefrem et stigende behov for medarbejdere og har derfor mulighed for at tilbyde job til nogle af de folk, der pt. står uden arbejde.

Eksempelvis oplever rengøringsbranchen i øjeblikket en stor stigning i efterspørgslen som følge af øgede krav og fokus på hygiejne i forbindelse med genåbningen af Danmark.

Det gælder også for flere af de lokale rengøringsvirksomheder. Derfor har jobcenteret i Helsingør Kommune oprettet en jobbank, hvor ledige med kompetencer og lyst til at arbejde inden for rengøringsbranchen er registreret, så der hurtigt kan formidles job, når en virksomhed har brug for det.

Jobkonsulent og tovholder for rengøringsbranchen Mohamed Guled forklarer om baggrunden for jobbanken:

- Vi står i en situation, hvor flere og flere desværre står uden job. Derfor er vi som jobcenter nødt til at øge fokus endnu mere mod de brancher, der har brug for at ansætte. Vi har flere større arbejdspladser inden for rengøring, som vi i forvejen har et godt samarbejde med, og som har brug for flere folk på grund af Corona-krisen. Derfor har det været oplagt at oprette en egentlig jobbank, så vi hurtigt kan hjælpe de lokale virksomheder med medarbejdere, når de har brug for det, siger han i et nyhedsbrev udsendt af Helsingør Kommune.

Mohamed Guled oplyser, at Kommunen indtil videre har hjulpet med at skaffe 31 ledige i rengøringsjob. Og det drejer sig både om folk, der er blevet ledige på grund af den aktuelle krise, men også folk der er gået ledig i længere perioder.

Glad for hjælp

Omkring halvdelen af de ledige - cirka 15 - har fået job hos Helsingør-virksomheden Renell. Her har man haft virkelig travlt den seneste tid, og derfor er man glad for den hjælp, man har fået med den nye jobbank.

- Når man står og har brug for folk nu og her, så starter vi altid med at spørge efter kandidater hos jobcenteret, for vi kan jo lige så godt tage nogen af dem, der lige nu står uden et job. Derfor er vi også glade for, at jobcentret har været hurtige til at hjælpe med nye medarbejdere, når vi har stået og manglet, siger Eva Hummelshøj, som er driftschef hos Renell.

Hos virksomheden er der både blevet ansat folk med erfaring fra branchen, men også nogle, der ikke tidligere har arbejdet med rengøring, men eksempelvis har arbejdet i en tøjbutik eller inden for restaurationsbranchen. Og så oplever Eva Hummelshøj, at mange ikke alene er glade for at få et job, men også for at kunne gøre nytte.

- Der er jo kommet stor fokus på hygiejne og god rengøring i forbindelse med Corona-krisen. Og her oplever jeg, at mange rigtig gerne vil være med til at løfte opgaven og føler, at de gør nytte og løser en vigtig samfundsopgave, siger Eva Hummelshøj, der samtidig påpeger at Corona-krisen generelt har været med til at højne rengøringsbranchens anseelse.

Har man som arbejdsgiver brug for at ansætte folk til et rengøringsjob, kan man henvende sig til jobkonsulent Mohamed Guled på mgu05@helsingor.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?