12. juni 2021
Hos Peruvian Food by Mercedes serverer kok Mercedes Vasquez sund sydamerikansk mad. Foto: Philip Horup
gallery icon

Se billedserie

Hos Peruvian Food by Mercedes serverer kok Mercedes Vasquez sund sydamerikansk mad. Foto: Philip Horup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Italienske is og peruvianske shots: Byen er blevet to restauranter rigere på en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Italienske is og peruvianske shots: Byen er blevet to restauranter rigere på en dag

Lørdag åbnede to nye restauranter i Helsingør, og både Martinellis i Stengade og Peruvian Food by Mercedes i Stjernegade har fået en varm velkomst af de lokale

Opdateret 08. maj 2021 kl. 18:35
Helsingør - 08. maj 2021 kl. 18:33
Af Philip Horup

De har knoklet hårdt for det og været spændte på åbningsdagen, og lørdag var det så showtime.

Helsingør har fået to nye spisesteder, og de melder begge om en dejlig modtagelse i byen.

I Stjernegade - der efterhånden kan byde på mange spændende køkkener fra hele kloden - havde peruvianske Mercedes Vasquez pyntet fornemt op, og den sydamerikanske restaurant strålede i rød-hvide farver. Peruvian Food by Mercedes hedder stedet, og de serverer traditionel peruviansk mad med alt hvad det indebærer af frisk fisk, tapas og endda langvejsfra importerede øl.

Åbningsdagen er ifølge chefkok Mercedes Vasquez gået lige som håbet:

- Det har været meget spændende, og jeg har glædet mig virkelig meget, ligesom jeg tror folk er glade for, der kommer noget nyt i Helsingør. Det er lidt anderledes, og folk har taget godt imod latinostemningen - der har endda været et par stykker der har prøvet at danse salsa, fortæller indehaveren, som selv er fra hovedstaden Lima i det bjergrige land.

Nysgerrige gæster

Mercedes Vasquez har før serveret streetfood i København, men da hun er flyttet til Fredensborg, virkede det som en oplagt ide at åbne i Helsingør. Salsamusikken spiller derudaf i højtalerne, og mange helsingoranere har i løbet af dagen været nysgerrig på den farverige restaurant.

- Mange har været nysgerrige på at smage min hjemmelavede saft og spurgt ind til retterne og råvarerne. Men nogle har også været i Peru, og de synes, det var dejligt at smage maden igen, fortæller kokken, der dagen igennem har delt shots og små smagsprøver ud.

Panik før åbnetid

Også på Stengade har lørdag været store åbningsdag, da italienske Martinellis har udvidet med endnu en restaurant i Helsingør, der kommer til restauranten i Sudergade. Og her har der været tryk på op til åbningen, da der er blevet arbejdet med klargøringen nærmest dag og nat op til åbningen.

- Der har været en hel masse panik faktisk - noget af vores maskineri i køkkenet er kommet for sent, så nu er vi selvfølgelig rimelig trætte, men fra næste uge er vi helt klar. Det er altid lidt svært med et nyt sted at finde den rette plads til alting, siger chefen Antonio Martinelli ovenpå en travl arbejdsdag, hvor der er blevet langet mange is og pastaretter over disken.

Særligt udvalg

Restauranten i Stengade adskiller sig en smule fra sin storebror i Sudergade, da udvalget vil variere en smule, og i Stengade er der eksempelvis et stort udvalg af italiensk is.

Martinellis er et familieprojekt og med sig i køkkenet har ejer Antonio Martinelli blandt andet sin kæreste Bina Schiraldi. Ovenpå en veloverstået åbning nyder de en espresso og slapper lidt af, men har parret tænkt sig at stoppe ved restaurant nummer to, eller er der mere på vej?

- I Helsingør holder vi nok en lille pause, men vi kigger ud rundt omkring. Vi tager en ad gangen - nu skal vi først have stedet her til at fungere helt, siger den driftige chef.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM