31. juli 2021
Nordsjællands Veterantog skulle have fejret 50 års jubilæum for sommerkørslerne, men på grund af Ironman er den tur aflyst søndag den 27. juni. Foto: Presse
Nordsjællands Veterantog skulle have fejret 50 års jubilæum for sommerkørslerne, men på grund af Ironman er den tur aflyst søndag den 27. juni. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ironman spænder ben for Veterantogets jubilæumstur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ironman spænder ben for Veterantogets jubilæumstur
Helsingør - 19. juni 2021 kl. 14:15
Af Dorte Møller Rasmussen

Det skulle have været en festdag. Med fuld damp under kedlerne og højt humør, men nu er glæden vendt til ærgrelse.

arrow Læs også: Uenighed om landskamp skal flytte byrådsmøde: - Alt andet ville være en hån

Den store sportsbegivenhed Ironman, som afvikles næste søndag, sætter nemlig en stopper for Nordsjællands Veterantogs 50 års jubilæumsfejring. Og det er togentusiasterne selvfølgelig kede af.

- I år er det 50 år siden, Nordsjællands Veterantog begyndte med de faste sommerkørsler på Nordkysten mellem Gilleleje og Helsingør. Det skulle have været fejret med et stort jubilæumsarrangement søndag den 27. juni, men det har Ironman nu stukket en kæp i hjulet for, forklarer den PR-ansvarlige Svend Åge Monnerup.

På grund af Ironman er Lokaltogs strækning mellem Dronningmølle og Helsingør nemlig lukket den dag, hvilket således betyder aflysning af Nordsjællands Veterantogs jubilæumstur.

- Det er en rigtig ærgerlig situation vi står i. Vi må skuffe de mange gæster, som ud over de inviterede ville have været med på jubilæumstoget. Aflysningen har således stor betydning for vores indtægtsgrundlag, som i forvejen har været ramt af aflysninger og restriktioner på grund af Corona-situationen, siger Svend Åge Monnerup.

Han understreger, at Nordsjællands Veterantog har stor respekt for afholdelse af Ironman.

- Men vi undrer os over, at et arrangement som Ironman kan lukke så meget ned for infrastrukturen, at det påvirker andre arrangørers og turistinstitutioners indtægtsgrundlag. Vi har heller ikke fået information om afholdelse af Ironman fra officiel side.

Om der bliver planlagt en ny jubilæumstur med Nordsjællands Veterantog er ikke besluttet, da arrangementet kræver stor planlægning.

Aflysningen af jubilæumsturen påvirke dog ikke de øvrige planlagte sommerture med Nordsjællands Veterantog.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?