26. maj 2020
Drikkevandet har det godt i Helsingør Kommune. Foto: Lars Skov
Drikkevandet har det godt i Helsingør Kommune. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen spor af frygtet pesticid i drikkevandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen spor af frygtet pesticid i drikkevandet
Helsingør - 13. maj 2019 kl. 09:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle Forsyning Helsingørs fire vandværker er blevet testet for pesticidet chlorothalonil-amidsulfonsyre.

Der er ikke fundet rester af det meget omtalte pesticid chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet fra Forsyning Helsingør. Det viser resultatet af en test af drikkevandet på alle Forsyning Helsingørs fire vandværker.

Der har ikke været nogen konkret mistanke om forurenet grundvand i Forsyning Helsingørs indvindingsområder, men Miljøstyrelsen bad i april alle landets vandværker om fremover at teste for pesticidet i det lovpligtige kontrolprogram for pesticider. Pesticidet blev brugt rundt om i landet i årene op

til årtusindeskiftet som et svampemiddel i forbindelse med fx dyrkning af hvede, kartofler og jordbær. Sammen med Helsingør Kommune blev det aftalt, at Forsyning Helsingør fremover tester for stoffet i vores grundvandsboringer samt i det vand, der pumpes ud til kunderne fra vandværkerne. Nu er analyserne så kommet for det vand, der pumpes ud til kunderne - med et positivt resultat, idet der ikke blev konstateret rester af chlorothalonil-amidsulfonsyre.

Forsyning Helsingør står for 92 procent af drikkevandsforsyningen i Helsingør Kommune, og man finde testresultaterne på fh.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?