15. august 2020
Det var særlig måden, som træerne var væltet på, der interesserede Helsingør Beredskab - sådan fagligt set, fordi uvejret havde været meget voldsomt i et forholdsvis smalt bælte. Foto: Helsingør Beredskab
gallery icon

Se billedserie

Det var særlig måden, som træerne var væltet på, der interesserede Helsingør Beredskab - sådan fagligt set, fordi uvejret havde været meget voldsomt i et forholdsvis smalt bælte. Foto: Helsingør Beredskab
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsatsleder har aldrig før oplevet et uvejr, der ramte et smalt bælte så hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsleder har aldrig før oplevet et uvejr, der ramte et smalt bælte så hårdt
Helsingør - 11. august 2019 kl. 13:39
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det voldsomme uvejr, der bar elementer af skybrud og tropisk storm, ramte Ålsgårde lørdag eftermiddag i et forholdsvis smalt bælte fra Skibstrup ind over Ellekildehavevej og Odinshøjvej ud mod kysten.

arrow Læs også: Billeder: Sejlernes stilhed efter uvejrsstorm

Voldsom regn og meget kraftige vindstød kunne opleves i hele Ålsgårde, men ødelæggelserne var størt i netop det område, der også tæller en del af Skindersøvej, fortæller indsatsleder Mik Hansen, Helsingør Beredskab.

- Hvad end det var, der ramte, var meget kraftigt. Nogle træer var revet op med roden, andre store træer var knækket i ti meters højde. Andre steder, tæt ved, havde vinden ikke rørt træerne så voldsomt, at det gav skader. Jeg har aldrig i mine 18 år i beredskabet oplevet noget lignende, fortæller han og tilføjer, at Helsingør Beredskab tog en række billeder for at dokumentere skaderne.

De viser små æbletræer på åbne plæner, der er revet op og kastet omkuld af vinden, og det er store stammer, hvor belastningen på træerne har været så langt oppe på stammerne, at de er knækket i 10 meters højde.

Ellekildehavevej var afspærret i nogle timer på grund af oversvømmelser, og Helsingør Beredskab havde 16 mand i arbejde i området med at pumpe vand væk og fjerne væltede træer.

Se her billederne af nogle af de skader, som indsatsleder Mik Hansen og beredskabet tog billeder af fra det bælte i Ålsgårde, der blev hårdest ramt af vindstødene.

arrow Tog kørte gennem væltet træ
11. august 2019 kl. 10:02 Opdateret: kl. 11:29
arrow Uvejr gav ufremkommelige veje, væltede træer og oversvømmelser
10. august 2019 kl. 15:49 Opdateret: kl. 13:54
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?